Nyheter från Elmarknadsutveckling

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Semestertider är här och vi som arbetar med Elmarknadsutveckling vill passa på att önska er en riktigt trevlig sommar! Vi kommer att vara lite sommarlediga och vill därför göra er uppmärksamma på att svarstider gällande ärenden och frågor kommer att vara längre än i vanliga fall. I mitten av augusti är vi tillbaka med fullt manskap och redo att hjälpa er igen. Under tiden kan ni ta del av de senaste nyheterna på området.

Informerar ni som elnätsföretag kunder vid leverantörsbyte?

Energimarknadsbyrån har uppmärksammat att det finns elnätsföretag som inte följer 11 kap. 18 § i mätföreskrifterna. Enligt denna paragraf ska elnätsföretag efter fullständig anmälan om påbörjande eller övertagande av elleverans i en uttagspunkt lämna viss information till kunderna, bland annat om tidpunkt för påbörjande/övertagande respektive vilken elhandlare som anmält påbörjande/övertagande.

Konsumenternas energimarknadsbyrå har i sina kontakter med konsumenter uppmärksammat att det finns elnätsföretag som inte följer bestämmelsen. Vi ber er därför se över era rutiner och säkerställa att ni följer regelverket och informerar kunder vid leverantörsbyte.

Begäran om timmätning

Elmarknadsutveckling har svarat på en fråga om hantering av begäran om timmätning.

Om nuvarande elhandelsföretag skickar Z09F till nätägaren för att kund vill ha timmätning ska denna fortsätta gälla även om det sker ett leverantörsbyte under tidsramen för ändring av mätmetod.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Louise Marcelius

Louise Marcelius

Jurist
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 28 27
E-post: louise.marcelius@energiforetagen.se