Följ Nordenergibloggen, som lyfter viktiga energifrågor i Bryssel

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Energiföretagen Sverige ingår i det nordiska samarbetet Nordenergi, tillsammans med övriga nordiska energibranschorganisationer. Inom ramen för det koordinerade arbetet i Bryssel (där vi bland annat har gemensamt kontor) finns det nu en blogg som ska lyfta aktuella EU-frågor. Den riktar sig både till EU-aktörer och till intresserade medlemsföretag.

Medlemmarna i Nordenergi samarbetar framför allt på EU-arenan, där vi ofta har gemensamma ståndpunkter som vi för fram till EU-kommissionen och -parlamentet. Nordenergi har också en blogg, som du kan följa om du vill ha koll på de aktuella frågorna. Den riktar sig både till beslutsfattare inom EU och till andra som vill följa energifrågorna på EU-nivå, som Energiföretagen medlemmar. Blogginläggen skrivs på engelska och de nordiska organisationernas Brysselutsända turas om att skriva. Du kan även följa Nordenergi på twitter.

Nu finns ett färskt blogginlägg, Vestager’s important fight for free flow of electricity. Det lyfter problemet med att Tyskland begränsar elöverföringen från grannländerna och applåderar att EU:s kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager, nu tillsätter en utredning för att ändra på detta.

Som medlem i Energiföretagen är du välkommen att komma med förslag på blogginlägg, sedan avgör medlemmarna i Nordenergi gemensamt om det blir en blogg. Hör av dig till Daniel Wennick om du har tips att dela med dig av!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se