Lisa är ny regionchef Mitt

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Den 3 april börjar Lisa Hjelm som chef för region Mitt. Säkert känner flera medlemmar igen namnet då Lisa närmast kommer från en annan tjänst hos Energiföretagen Sverige där hon arbetat med medlemskommunikation och innan dess med kompetensförsörjningsfrågor. Närmast stundar regionmöten.

Vad lockade dig med denna tjänst?
Framförallt möjligheten att få jobba närmare medlemmarna. Jag kan dessutom komplettera den regionala verksamheten med min kompetens inom kommunikation och kompetensförsörjning, vilka är centrala frågor för branschen och där vi behöver bli bättre.

Du har jobbat på Energiföretagen Sverige i två år, som ansvarig för kompetensförsörjning och som kommunikatör. Vad gjorde du innan du kom till branschorganisationen?
Jag kom från ABB, så jag lärde känna energibranschen från ett system- och produkthåll. Där jobbade jag nationellt med kompetensförsörjning och med mångfaldsfrågor i Europa. Innan dess var jag marknadschef på ett företag som sålde produkter och tjänster inom HR.

Vad är det första du ska göra när du börjar jobba som regionchef?
De första veckorna ska jag åka på regionmöten och sedan ska jag planera in att träffa medlemmar i min region. Jag hoppas kunna besöka så många medlemsföretag som möjligt innan semestern.

Vilken av våra värderingar kunskap, drivkraft, samverkan brinner du lite extra för?
Samverkan

Berätta varför.
Vi är en expertorienterad organisation som behöver jobba tillsammans för att nå vårt mål att bli Sveriges bästa branschorganisation.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Klä om möbler!

Text: Ann-Sofie Borglund

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se