Energiföretagen bjuder in till webbinarium om personalekonomi

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Personalfrågorna blir allt viktigare hos arbetsgivarna i energibranschen, i takt med att behovet av ny kompetens ökar. Men hur sätter man egentligen värden, beräknar investeringar och mäter effekterna av HR-arbetet? Under ett seminarium, som också webbsänds, får du som arbetar med dessa frågor konkreta verktyg för att beräkna HR-arbetets effekter.

Den 19 november bjuder Energiföretagen in till ett kompetenshöjande seminarium/webbinarium om personalekonomi, för dig som arbetar på ett medlemsföretag.  Du kan antingen ta del på plats i Stockholm eller via webbsändningen av seminariet "Personalekonomi – konkreta verktyg för att beräkna HR-arbetets effekter".

Föreläsare är Anders Johrén, analytiker och författare på Nyckeltalsinstitutet. På webbinariet går han igenom de verktyg som behövs för att sätta värden på och beräkna investeringar samt effekter av insatser inom HR-arbetet. Webbinariet pågår mellan 13.00 och 15.00 med en kort paus efter halva tiden.

Oavsett om du deltar på plats, i Energiföretagens lokaler i Stockholm, eller via webben, anmäler du ditt deltagande här.

Seminariet webbsänds här: https://www.energiforetagen.se/playmedlem (du måste logga in som medlem för att kunna titta). Har du inte medlemsinloggning skapar du det enkelt själv här. Sändningen startar några minuter innan seminariet börjar.

Ur innehållet

  • Viktiga schabloner för överslagsräkning.
  • Metoder för kalkylering.
  • Praktiska tillämpningar, till exempel arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering och kompetensutveckling.

Kort om Anders Johrén

Civilekonom och nyckeltalsexpert på Nyckeltalsinstitutet. Anders arbetar med utbildningar, utredningar och konsultation, framför allt med ekonomiska argument kring personalfrågor. Anders är medförfattare till bland annat ”Personalekonomi idag”, ”Boken om nyckeltal”, ”Effektiv friskvård – lönsammare företag” och ”Personalresurser – ett arbetsmiljöekonomiskt perspektiv”.

Kort om Nyckeltalsinstitutet

Nyckeltalsinstitutet gör systematiska mätningar av personalekonomiska nyckeltal. Genom detta arbete har definitioner för nyckeltal skapats, som idag används av många företag och organisationer i Sverige. Nyckeltalsinstitutets affärsidé är att erbjuda nyckeltal för kartläggning och analys av företagets viktigaste resurs – medarbetarna – för att bidra till styrning för framgång. Företagets databas består av 730 000 medarbetares arbetsvillkor från olika branscher, ca 15 % av den arbetsföra befolkningen ingår i databasen, med unika data på bland annat korttidsjukfrånvaro i de olika branscherna.

Nyckeltalsinstitutet har på uppdrag av Energiföretagen Sverige kartlagt branschen utifrån rådande arbetsvillkor och jämfört resultaten med övriga deltagande branscher, med ett positivt resultat. Attraktiv Arbetsgivarindex® speglar arbetsvillkoren ur ett medarbetarperspektiv och visar hur attraktiv arbetsgivaren är jämfört med andra organisationer och företag. I databasen ingår cirka 5 000 medarbetare från energiföretag.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Andreas Lepa

Andreas Lepa

Ansvarig kompetensförsörjningsfrågor
Telefon: 08-677 26 07
Mobil: 0701644407
E-post: andreas.lepa@energiforetagen.se