Sök praktikplats på Energiföretagens Brysselkontor!

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Nu söker Energiföretagen Sveriges Brysselkontor en praktikant för perioden februari till juni 2019. Vi söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Skicka din ansökan senast 26 oktober!

På vårt EU-kontor i Bryssel behandlar vi alla frågeställningar som är prioriterade för våra medlemsföretag på EU-nivå. Vi är bland annat medlemmar i Eurelectric, Euroheat and Power, GEODE och CEPS.

Nu söker vi en praktikant för perioden februari till juni 2019 till vårt kontor i Bryssel. Vi söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Du kommer att få arbeta med EU-lagstiftning gällande energi genom att bevaka frågor, ta fram underlag, göra research och även representera Energiföretagen tillsammans med organisationens experter och vår Brysselchef.

I tjänsten ingår att veckovis sammanställa ett kort nyhetsbrev om det senaste som har hänt i EU om energifrågor, skriva på bloggen, andra nyhetsbrev och ansvara för EU-kalendern. Det ingår också att hjälpa till med att ta emot besök, arrangera seminarier, skriva referat från seminarier och andra möten för att ha med i nyhetsbrev. Mot slutet av praktiken kommer du att tilldelas ett särskilt projekt inom någon fråga som du får presentera inom organisationen.

En ersättning för logi utgår med 3000 kr per månad. Du får ordna boende själv men vi ger gärna tips. Det är relativt lätt att ordna boende i Bryssel även för kortare vistelser.

Skicka in din ansökan med ansökningsbrev och cv på svenska till daniel.wennick@energiforetagen.se senast 26 oktober.

Om Energiföretagen Sverige

Energiföretagen Sverige ger röst åt omkring 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar el, värme och kyla. Energibranschen investerar omkring 30 - 35 miljarder kronor årligen. Med rätt förutsättningar kan vi fortsätta trygga energileveranserna till hushåll, företag och samhälle - varje sekund, året om - samtidigt som vi driver på den förändring som möjliggör framtidens energisystem. Vårt mål är att; utifrån kunskap, en helhetssyn på energisystemet och i samverkan med vår omgivning, utveckla energibranschen – till nytta för alla.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se