Vill du liksom Josephine göra praktik i Bryssel? Sista chansen att söka!

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Josephine Andersson befinner sig på Energiföretagens Brysselkontor sedan i september. Här får hon under fyra månader en inblick i hur påverkansarbete och EU-lagstiftning går till i praktiken och samtidigt lära sig det senaste i aktuella energifrågor. Energiföretagen söker nu en person för våren 2019 och den 26 oktober är sista dagen att ansöka.

Till vardags läser Josephine Andersson till en kandidatexamen inom nationalekonomi med politisk inriktning, vid Stockholms Universitet. Denna höst har hon dock tagit en paus i studierna för att istället uppleva EU-maskineriet på plats.

Som praktikant på Energiföretagens Bryssel-kontor så hjälper Josephine bland annat till med att sammanställa ett nyhetsbrev varje vecka om det senaste som har hänt i aktuella energifrågor i EU, bevaka frågor genom att gå på möten och sammankomster, att ta emot besök eller arrangera seminarier på kontoret.

- Jag sökte praktikplatsen hos Energiföretagen eftersom jag brinner för hållbarhet och klimat och i det sammanhanget är ju energibranschen en viktig spelare. Jag kunde faktiskt inte så mycket om just energifrågorna, men har lärt mig massor, bland annat genom att ta hand om nyhetsbrevet. Jag brukar också försöka hinna vara med på Euractiv:s seminarier som de ordnar lunchtid – de är väldigt bra, säger Josephine Andersson.

Energiföretagen söker nu en praktikant för perioden februari-juni 2019 till kontoret i Bryssel. Sista ansökningsdag är 26 oktober.

- Mitt mål med att vara här är att få uppleva hur arbetet går till här nere, hur man arbetar som lobbyist, men också rent institutionellt – inom EU:s olika organ. Och jag kan verkligen rekommendera att komma hit. Jag har hunnit vara på parlamentet, europeiska kommissionen och även lärt känna andra praktikanter. Dessutom är jag positivt överraskad av Bryssel som stad – det känns jättebra att vara här!

Energiföretagen söker dig som läser juridik, statsvetenskap, internationella relationer, ekonomi eller ingenjörsvetenskap och är intresserad av att veta mer om hur EU-arbetet fungerar på plats. Du kommer att få arbeta med EU-lagstiftning genom att bevaka frågor, ta fram underlag, göra research och även representera Energiföretagen tillsammans med organisationens experter och vår Brysselchef, Daniel Wennick.

Läs mer och ansök!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se