Daniel Lundqvist är ny ansvarig för värme- och kylmarknadsfrågor

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Den 20 augusti började Daniel Lundqvist på enheten Energisystem som ansvarig för värme- och kylmarknadsfrågor. Han kom då närmast från Energimyndigheten.

– På Energimyndigheten hade jag en rad olika roller med inriktning på energisystem, energieffektivisering och hållbarhet. Till stor del har det handlat om att öka kunskap, medvetenhet och åtgärder hos kommuner, industriföretag, fjärrvärmebolag, grundskolelärare och så vidare. De senaste fem åren har fokus varit försörjningstrygghet och krisberedskap, särskilt gällande fjärrvärme, säger Daniel Lundqvist.

Innan Daniel började på Energimyndigheten jobbade han dessutom några år i elbranschen, som montör på Vattenfall, som installationselektriker och som elgrossist. Erfarenheten täcker därmed in hela energisystemet vilket måste ses som en väldigt passade grund att stå på när man börjar på Energiföretagen.

Anledningen till att Daniel tycker att energibranschen är så intressant att jobba i är att den är en så central del av samhällsbygget.

– För mig personligen kombinerar energibranschen en hel bunt av mina intressen; teknik, samhällsutveckling, miljö och människor. Min egen drivkraft ligger nog främst i att få bidra till ett hållbart samhälle genom ett hållbart energisystem.

Nu har vi hunnit en bra bit in i september och det innebär att Daniel redan har jobbat i en dryg månad.

– Jag har redan hunnit träffa en hel del medlemsföretag, både på plats hos dem och i råd, arbetsgrupper och andra mötesplatser. Den här rollen är precis så intressant och rolig som jag hade hoppats och jag ser verkligen fram emot att få bidra till att fjärrvärmen får goda förutsättningar att utvecklas.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Lundqvist

Daniel Lundqvist

Ansvarig marknadsfrågor fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 06
E-post: daniel.lundqvist@energiforetagen.se