Träffa oss på Elfack i Göteborg!

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Den 7-10 maj arrangeras Elfack på Svenska Mässan i Göteborg. På entréplan visas nyheter inom bland annat elkraft, elnät och mätning och här kommer Energiföretagen att finnas representerade genom EBR och Tidningen Energi. På övre plan huserar den nya mötesplatsen Switch, med fokus på digitalisering. Här arrangerar EDU - Energiföretagens nätverk för digitalisering, flera föreläsningar och aktiviteter under den 8-9 maj.

Energiföretagens medarbetare på EBR - Elnätsbranschens riktlinjer, Peter Silverhjärta och Christer Gruber, finns på plats på Elfack för att träffa dem som använder EBR idag och även berätta om nyttan för dem som ännu inte är användare (monter B008:38).

- Det händer mycket inom EBR just nu, säger Peter Silverhjärta. Bland annat jobbar vi med att erbjuda fler webbkurser och digitalisera våra publikationer. Vi jobbar också med att tydliggöra varumärkena EBR och ESA och vad de står för, nämligen att kostnadseffektivt bygga elnät av hög kvalitet och en trygg och säker arbetsmiljö för dem som arbetar med elnäten. Detta vill vi berätta om så att fler inser värdet med ett branschgemensamt arbetssätt.

Alldeles bredvid EBR-gänget på mässan kommer besökarna också att hitta Tidningen Energi som är Premiumpartner Kraft på mässan. 

- Lagom till mässan har vi ett rykande färskt nummer ute med åtta sidor Elfack-special inklusive en mässkarta och alla är välkomna att komma förbi och hämta sitt ex, säger Jane Jansson, medarbetare på Tidningen Energi.

En trappa upp i mässlokalerna finns den nya mötesplatsen Switch (tidigare E-smart). Här är inriktningen den omställning som drivs av teknikskiften och digitala tjänster och att erbjuda en plats för dialog mellan branschföretag och nya aktörer. Energiföretagens nätverk för digitalisering, EDU, arrangerar ett flertal föreläsningar och aktiviteter under två dagar (8-9 maj) som är öppna för alla.  Dock krävs en anmälan, men då ingår gratis inträde till mässan. Anders Fredriksson, ansvarig för digitaliseringsfrågor på Energiföretagen, finns på plats:

- Den 8-9 maj kör vi vår andra träff i vårt digitaliseringsnätverk. Våra kunder och möjligheterna som ligger den digitala utvecklingen är i fokus liksom hur utvecklingen påverkar energisystemet redan idag. I första hand riktar vi oss till medlemsrepresentanter med en strategisk koppling till digitaliserings- och utvecklingsfrågor, men seminariet är öppet för alla. Platsantalet är begränsat så först till kvarn gäller, avslutar Anders Fredriksson.

Anmäl dig till EDU och få gratis entré till Elfack här.

Läs hela programmet för EDU.

Läs vår broschyr om EBR.