EBR Säkerhetsexpo – din arbetsmiljö i fokus

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Alla ska komma hem välbehållna efter en arbetsdag. Det kan låta självklart men är det bara om arbetsmiljön är säker. Det är lite av tankarna bakom EBR Säkerhetsexpo som arrangeras den 13–14 maj 2020 på Åsbro kursgård i Närke.

Ingen som arbetar med landets elnät vill riskera sitt liv eller att bli skadad på jobbet. Det finns inget hjälteaktigt i att jobba på ett riskfyllt sätt. Hjälteaktigt är däremot att arbeta förebyggande för att säkra att alla har en trygg arbetsplats att komma till och från varje dag.

Tråkigt? Nej, inte alls. Spännande? Ja, och viktigt. Nu hälsar vi dig som jobbar som drifttekniker, elsäkerhetsansvarig, arbetschef, underhållsplanerare, beredare, distributionselektriker, arbetsmiljöingenjör eller montör till Åsbro kursgård nästa vår. Du är varmt välkommen till EBR Säkerhetsexpo den 13–14 maj. Öronmärk datumet redan nu.

Programmet växer fram med din hjälp

Programmet är inte klart ännu men en programgrupp från branschen har bildats för att ta fram det bästa och viktigaste inom säkerhetsområdet. Vi kan utlova en mix av teori och praktik kring metoder och materiel presenterat av kunniga föreläsare och leverantörer.

Men du som kommer är nog den viktigaste av alla. Ditt engagemang och dina frågor ger en extra dimension och bidrar starkt till att säkerhetsfrågan får den uppmärksamhet den ska ha. Vi har tidigare stämt in i ett upprop av sex ministrar från mars 2019, och med EBR Säkerhetsexpo visar vi att vi menar allvar.   

Åsbro kursgård har vi valt som plats för dagarna i maj nästa år. Här finns all utrustning av intresse för elnätsbranschen: ledningar, ställverk, stationer med mera. Är du till exempel ny på jobbet finns chansen att se och prova på allt på en gång på övningsfältet.

Vi ses väl den 13–14 maj nästa år? Det är säkrast så!

Anmäl dig här till EBR Säkerhetsexpo

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se