Webinarium om ny elnätsorganisation DSO Entity 24 september

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Den nya elnätsorganisationen DSO Entity håller på att bildas på EU-nivå, som en motvikt till ENTSO-E – stamnätsoperatörernas organisation. DSO Entity ska vara öppen för elnätsföretag i EU:s medlemsländer och alla svenska elnätsföretag kan potentiellt sett vara medlemmar. Energiföretagen bjuder nu in till ett webinarium om den nya organisationen.

De fyra existerande elnätsorganisationerna på EU-nivå – Eurelectric, Geode, CEDEC och EDSO – har bildat en ”task force” med fyra arbetsgrupper som ska arbeta med de viktigaste frågorna för att organisationen ska komma igång.

Ett stort antal poster i nya DSO Entity ska besättas, bland annat i styrelsen som består av nio representanter från vardera tre storlekskategorier, sammanlagt 27 personer. Det är rimligt att få med åtminstone en svensk medlem i styrelsen redan från start.

Webinarium hos Energiföretagen

Energiföretagen Sverige har bokat den 24 september för webinarium om den nya organisationen DSO Entity, kl 13 till 14:30 på Olof Palmes gata 31. Det finns möjlighet att närvara på plats eller direkt via datorn.

Preliminärt program:

  • Pernilla Winnhed hälsar välkommen
  • Bakgrund och tidsplan för DSO Entity
  • Statusbeskrivning från pågående arbetsgrupper – hur långt har arbetet kommit och vad kan vi förvänta oss?
  • Frågor från publiken på plats och on-line via chat
  • Utformning av nästa steg

Anmälan och tidigare info

Anmäl er här

Senaste nyhet med information om DSO Entity kan läsas på Energiföretagens webb här.