Karlshamn Energi och Öresundskraft om vinsten med praktik och anställningsstöd

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Energibranschens stora rekryteringsbehov kan lindras något om vi hittade sätt att rekrytera nyanlända med rätt kompetens och vi arbetar därför aktivt med frågan tillsammans med våra medlemsföretag. Ta gärna en titt på de nya filmerna med Karlshamn Energi och Öresundskraft, där de berättar hur de jobbar med praktik och anställningsstöd. Kanske är ditt företag intresserad av att engagera sig också?

Hela 58 procent av våra medlemsföretag uppger att det är svårt att hitta rätt kompetens. Vi behöver därför vara mer innovativa och långsiktiga när vi kompetensförsörjer för framtiden.

Praktik – ett viktigt första steg

En praktikplats är ett viktigt första steg in på den svenska arbetsmarknaden, både när det gäller språk och yrkesutövande, och fler och fler av våra medlemsföretag ser nu mervärdet av ökad mångfald bland medarbetarna.

- Ju mer olikheter vi har, desto mer toleranta blir vi, säger Ann-Marie Hansson, HR-chef på Öresundskraft.

Hur ser mångfalden ut på er arbetsplats? Branschen behöver mångsidig kompetens och Energiföretagen Sverige hjälper er som vill erbjuda praktik till välutbildade nyanlända. Se vår nya film och läs mer på energiforetagen.se/praktik

Anställningsstöd kan hjälpa arbetsgivaren att våga

- Just möjligheten till att få stöd, var en viktig anledning till att vi gick vidare från praktik till introduktionsanställning, säger Anders Strange vd Karlshamn Energi.

Vid ett introduktionsjobb ersätter Arbetsförmedlingens 80 procent av lönekostnaden upp till 20 000 kronor. Med hjälp av praktik och stödet kan Karlshamn Energi introducera och lära upp sin nya medarbetare Ghassan Alshihabi från Syrien i upp till två år.

Vill du veta mer om introduktionsjobb och anställningsstöd? Se filmen och läs mer på energiforetagen.se/anstallningsstod

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se