Missa inte att ställa er bakom färdplanen för fossilfri uppvärmning!

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Den 20 mars överlämnas färdplanen för fossilfri uppvärmning till regeringen. Detta sker med pompa och ståt på Berns och ni är välkomna att delta. En hel del medlemsföretag har redan skrivit under men vi hoppas att ännu fler vill ställa sig bakom färdplanen så att vi visar enighet och att vi tillsammans med andra aktörer på värmemarknaden vill nå fossilfrihet. Skriv på senast 13 mars!

Nu är det bestämt när färdplanen för fossilfri uppvärmning överlämnas till regeringen - den 20 mars sker detta på Berns i Stockholm. Här kan du anmäla dig till eventet.

En hel del har redan skrivit under - och vid överlämningen är det förstås önskvärt att så många som möjligt har ställt sig bakom färdplanen så att det blir stor kraft och enighet från branschen att tillsammans med andra aktörer på värmemarknaden nå fossilfrihet. Senast den 13:e mars behöver ni skriva under för att hinna finnas med i listan vid överlämnandet! Men det går självklart bra att göra detta även efter överlämnandet. Här finns informationen om färdplanen och hur du skriver under. Det är en enkel process men hör av dig Lina Enskog-Broman om du undrar över något!

Här ser du vilka företag och organisationer som redan har skrivit på (.pdf).

Mer om färdplanen

Färdplanen är en av många inom regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige – 9 branscher har hittills överlämnat sina färdplaner till regeringen och förutom uppvärmningsbranschens pågår ytterligare 3. Uppvärmningsbranschens färdplan är unik då de olika aktörerna på marknaden har gått samman i en gemensam färdplan; fjärrvärmeföretag, värmepumpar, kunder m.fl. har arbetat fram gemensamma samt branschvisa åtaganden. I färdplanen åtar sig fjärrvärmebranschen bland annat att bli fossilbränslefria senast år 2030, att år 2045 fungera som kolsänka och att samverka i hög grad med kunder och andra aktörer för att utveckla fjärrvärmeaffären, tekniken etc. som krävs för att uppnå detta. Fjärrvärmen har nått långt redan, och är en möjliggörare även framåt i den gemensamma strävan mot ett fossilfritt Sverige.

Läs gärna vår debattartikel som publicerades i Dagens Industri.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se