Aktuellt och fängslande vid Kraftvärmeforum på Långholmen 1–2 oktober

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Välkommen till en högaktuell och het nätverksträff och konferens med fullt fokus på kraftvärmefrågor. Vi ”sitter inne” med den senaste händelseutvecklingen inom politiken, på marknaden och om tekniken. Möt branschen som du är en del av.

Boka in den 1–2 oktober redan nu. Då träffas vi på Långholmen i Stockholm för ett fullspäckat program med olika perspektiv på kraftvärmefrågor. Inom det här området står det allt annat än stilla. Det har under några år, och med kulmen under det senaste året, utvecklats till en besvärlig situation i och med flera politiska initiativ som är negativa för kraftvärmen och som utmanar branschen.

Samtidigt lyfts kraftvärmen som en nödvändig del av vårt energisystem i energipropositionen och det blir allt tydligare hur viktiga både fjärr- och kraftvärmen är för den tilltagande effektproblematiken. Potentialen är stor men hur ska den tas tillvara?

Heta programpunkter

Arbetet med programmet pågår men det utlovas en spännande och aktuell blandning av föredrag. Bland annat får du höra:

  • Erik Thornström, Energiföretagen Sverige, om den aktuella politiska utvecklingen.
  • John Jonsson på Profu om hur mycket kraftvärme det ser ut att bli framöver i Sverige enligt en nyligen genomförd studie.
  • Martin Johansson, Energimyndigheten, om rapporten ”100 % förnybart” och kraftvärmens roll i detta.
  • Johan Tjernström, Akademiska Hus, om kundens roll i energisystemets utmaningar.

Som vanligt inleder vi med ett längre föredrag och middag kvällen före den stora konferensdagen. Denna gång välkomnar vi Ulrika Jardfelt, chef för Vattenfall Värme, att inledningstala om sina perspektiv efter många år i branschen och i sin nya roll på Vattenfall.

Välkommen till fängslande miljö

Konferensen vänder sig till dig som har intresse av kraftvärmefrågor på både strategisk och operativ nivå. Vi möts på Långholmen konferens, belägen på ön mitt i stan som främst är känd för sitt fängelse. Var lugn, fängelseverksamheten är borta men atmosfären finns definitivt kvar.

Anmäl dig till Kraftvärmeforum här

Till Långholmen, som ligger på Södermalm i Stockholm, tar du dig enkelt med Flygbuss direkt från Arlanda, buss, tunnelbana (Hornstull) eller varför inte cykel om du bor i Stockholmsområdet. Det finns även gratis parkeringsplatser och möjlighet att ladda elbil. Det är inte kriminellt.

Mer information om Långholmen hittar du här

 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se