Göran Hult ny vice ordförande i Eurelectrics Generation and environment committee

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Idag valdes Göran Hult till vice ordförande i Generation and environment committee, den gruppering inom Eurelectric som ansvar för frågor som rör klimat, vattenkraft och kärnkraft. Posten är under Energiföretagens mandat, liksom den post Vattenfalls vd Magnus Hall håller som vice ordförande i Eurelectric.

Idag valdes Göran Hult till vice ordförande i Eurelectrics Generation and environment committee. Generation and environment committee är den kommitté i Eurelectric som bland annat ansvarar för frågor som rör klimat, vattenkraft och kärnkraft.  Göran Hult jobbar som Vice president Nuclear and development på Fortum. 

- Det är väldigt hedrande att ha blivit vald till vice ordförande i Generation and environment committee i Eurelectric, säger Göran Hult. En av mina fokusområden kommer att bli att verka för en mer ambitiös utsläppshandel för att minska koldioxidutsläppen i Europa.

Energiföretagen Sverige fortsätter därmed att öka sitt inflytande i Eurelectric efter att Vattenfalls vd Magnus Hall blev vald till vice ordförande i Eurelectric för knappt två år sedan. Båda dessa poster är under Energiföretagens mandat.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Daniel Wennick

Daniel Wennick

Chef Energiföretagen Sveriges Brysselkontor
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: +32 (0)473 57 41 76
E-post: daniel.wennick@energiforetagen.se