”Mycket aktuellt” lockar på Askdagen 2019

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Kristina Appleby arbetar med miljöfrågor på Tekniska verken i Linköping. Hon går för första gången på Askdagen som äger rum den 4 april och ser fram emot att få veta mer om framför allt klassning och materialåtervinning.

Kristina Appleby arbetar bland annat med förbränningsanläggningarnas miljöfrågor, där tillståndsfrågor är centrala. Hon har för första gången anmält sig till Askdagen som arrangeras för tredje gången av Energiföretagen Sverige. Hon besöker Askdagen främst av två orsaker:

– Jag är väldigt nyfiken på den nya klassningen av avfall utifrån avfallets farliga egenskaper. Det vill jag gärna fördjupa mig i. Inte minst för att kunna svara upp emot tillsynsmyndigheternas frågor, säger hon och fortsätter:

Motverkar det cirkulära samhället

– Sedan är materialåtervinningen från askor intressant. Här finns till exempel ett case från Finland som jag ser fram emot att höra om. Utlandet är tyvärr mycket bättre än vi i Sverige på att utnyttja askor i byggmaterial. Det är synd att vi inte återanvänder mer, på så vis blir det svårare att närma oss det cirkulära samhället.

Kristina Appleby tycker att det finns mycket aktuellt i programmet för Askdagen 2019 och hoppas få se flera kollegor från branschen där. Inte minst för att utbyta erfarenheter i ett allt mer angeläget ämne.

Läs mer om Askdagen 2019 och anmäl er här

En halvdag med aktuell forskning från Askprogrammet 5 april

Den 5 april, dagen efter Energiföretagen Sveriges Askdagen, bjuder Askprogrammet in till en halvdag med fokus på aktuell forskning. Du får en överblick av Askprogrammet insikter i några projekt och möjlighet att knyta kontakter med många kunniga personer. 
Läs mer och anmäl dig på Energiforsks webbplats.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Raziyeh Khodayari

Raziyeh Khodayari

Ansvarig miljö, hållbarhet, energitillförsel och energiaskor
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 13
E-post: raziyeh.khodayari@energiforetagen.se