Distributionsdagarna 2020: Teknik, förnyelse och utveckling

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Nu är det inte långt kvar till 22-23 januari, då Distributionsdagarna 2020 genomförs i Stockholm. Programmet börjar ta form och det är dags att anmäla sig till årets höjdpunkt för alla som arbetar inom fjärrvärmedistribution. Temat för Distributionsdagarna 2020 är ”teknik, förnyelse och utveckling”, något som återspeglar sig väl i de cirka 20 programpunkterna.

Distributionsdagarna 2020 erbjuder kunskap om teknikutveckling, smart analys av mätvärden, tekniska bestämmelser och standarder. Självklart får du också ta del av nyheter från de just nu 18 utställarna och erfarenheter från spännande projekt i branschen.

Programpunkterna lyfter bland annat digitalisering, hållbar upphandling, fjärrkyla, utvecklingen av teknik, standarder och forskning. Två konkreta exempel från utmanande ledningsbyggnation finns också med i programmet. Dels från Borås Energi & Miljös bygge av en DN700-anläggning till det nya kraftvärmeverket i Sobacken, dels från ett riktigt stort projekt, Högbytorp i Upplands-Bro utanför Stockholm.

Josefin Ekman är nätansvarig på E.ON i Stockholm, som står bakom Högbytorp. Det är första gången hon deltar på Distributionsdagarna eftersom hon tidigare främst har jobbat med fjärrvärmeproduktion, så hon vet inte vad hon kan förvänta sig för egen del, men hon vet vad deltagarna kan förvänta sig av hennes programpunkt:

– Från den nya kretsloppsanläggningen i Högbytorp byggdes en 24,5 km lång transiteringsledning för att distribuera värmen till Bro, Kungsängen och Järfälla, som tidigare var lokala fjärrvärmenät. Vi visste redan att det fanns utmaningar, som att passera Stäketsundet, E18 och Mälarbanan, men det blev också en hel del andra utmaningar som man inte förutsett från början.  

–  Jag kom in i styrgruppen när projektet redan hade pågått i cirka 1,5 år efter genomförandebeslutet. Men jag tror att jag ändå kan ge deltagarna på Distributionsdagarna en bild av hur projektet vände. Från att ha stora svårigheter i början till att bli framgångsrikt i slutet, säger Josefin Ekman.

Vill du höra mer från Josefin Ekman och alla de andra medverkande på Distributionsdagarna kan du boka och läsa mer om programmet här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Susan Öhrbom

Susan Öhrbom

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 27 65
E-post: susan.ohrbom@energiforetagen.se