Ny kunskap om termiska energilager

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Energiforsk driver forskningsprogrammet Termiska energilager, som tar fram ny kunskap om nästa generations lager för värme och kyla. Nu bjuder de in till en resultatkonferens i Stockholm den 23 oktober, där deltagarna bland annat får ta del av resultat från svenska termiska lager i praktiken.

Termiska lager kommer att få en allt större roll och behovet av att utveckla kostnadseffektiva lager som kan bidra med olika nyttor i energisystemet är stort. Inom Energiforsks forskningsprogram för området pågår många intressanta projekt. Resultat och nyheter från dessa och en del avslutade projekt kommer att presenteras på resultatkonferensen i Stockholm den 23 oktober.

– Energiforsk samlar och utvecklar ny kunskap inom sina olika forskningsprogram, som medlemmarna i Energiföretagen kan lära av. Det pratas ju en del om termiska lager idag men vilka är möjligheterna och hur fungerar det i praktiken, säger Lina Enskog Broman, ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla på Energiföretagen Sverige.

På Energiforsks resultatkonferens presenteras nyheter och resultat från både pågående och avslutade forskningsprojekt. Deltagarna kommer också att få en inblick i ett par spännande anläggningar som är i drift – ett högtempererat borrhålslager i Emmaboda och ett borrhålslager i Hudiksvall.

Läs mer och anmäl dig på Energiforsks webbplats (deltagare i forskningsprogrammet Terminska energilager och i Energiforsks värmekluster deltar utan kostnad).

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se