Medlemswebbinarium den 4 oktober – Färdplan el

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Den 4 oktober bjuder Energiföretagen Sverige in till ett webbinarium för medlemmar, för att presentera förslag till Färdplan el – för ett fossilfritt samhälle. Seminariet är startskottet för en remissperiod, där medlemmar i Energiföretagen kan komma in med synpunkter på planens innehåll.

– För oss är det jätteviktigt att så många som möjligt tycker till, då blir resultatet bättre. Under webbinariet lyfter vi fram huvudbudskap och innehåll i färdplanen, som sedan ska gå ut till medlemsföretagen veckan därpå, berättar Per Holm, projektledare för arbetet med Färdplan el – för ett fossilfritt samhälle.

Webbinariet hålls den 4 oktober, kl 10-11.30. Det krävs ingen anmälan till webbinariet. Du loggar bara in som medlem och följer det via www.energiforetagen.se/Playmedlem.

Om du befinner sig i närheten av Energiföretagens kontor i Stockholm den aktuella tiden finns även möjlighet att följa webbinariet på plats, på Olof Palmes gata 31. Eftersom antalet platser är begränsat behöver vi då en anmälan.
Du anmäler dig här.

Färdplan el – för ett fossilfritt samhälle

Inom ramen för regeringens initiativ Fossilfritt Sverige, som leds av den nationella samordnaren Svante Axelsson, har flera branscher tagit fram färdplaner för vägen mot fossilfrihet. Energiföretagen är en av runt femtio aktörer som tagit fram Färdplan fossilfri uppvärmning och vi tar nu fram Färdplan el – för ett fossilfritt samhälle.

Efterfrågan på fossilfri el växer snabbt, och planen ska peka ut åtaganden som krävs för att lyckas möta den, med bibehållen leveranssäkerhet och konkurrenskraft. Dels handlar det om åtaganden från branschen, dels från andra samhällsaktörer och politiken.

Läs mer om färdplansarbetet här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Per Holm

Per Holm

Senior Adviser Climate Policy
Enhet: Politics and Communications
Telefon: 08-677 26 08
E-post: per.holm@energiforetagen.se