Energi-parlören utökas igen

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Parlören – den ordlista som Kraftringens medarbetare Basel Taleb initialt tog fram med 2000 yrkestermer på svenska, engelska och arabiska – har återigen utökats. Denna gång med hjälp av Bisher Kazkaz.

Återigen har Parlören – den ordlista som Kraftringens medarbetare Basel Taleb initialt tog fram med 2000 yrkestermer på svenska, engelska och arabiska – utökats. Denna gång med hjälp av Bisher Kazkaz som under sin Jobbsprångspraktik på Energiföretagen Sverige fördjupade sig i vattenrening. Han kompletterade ordlistan med några hundratal termer som nu finns digitala och nåbara i telefonen eller datorn.

- Efter praktiken så fick jag ett Uppvärmningsjobb på Stockholm Exergi och jag kände direkt att jag hade en fördel av att så intensivt studerat och översatt en massa energitermer. I mitt jobb handlar det om att vara väldigt noggrann, det är siffror och ämnen som man inte kan chansa på, och språket är då såklart jätteviktigt!

Bisher har de senaste månaderna arbetat på Bristaverken i Märsta där han ansvarat för provtagning av vattenkvaliteten i processvattenreningen.

- Jag är så glad över mitt arbete och älskar det!

Bisher lär dig mer om Parlören på en minut:

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se