Coronakrisen påverkar europeiska årsmöten

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Energiföretagen Sverige är medlem i flera europeiska organisationer. Även dessa har planerade årsmöten/årsmöteskonferenser som nu påverkas av Corona-krisen. I dagsläget har nu ett par av dem flyttats framåt i tiden eller ställts in på obestämd tid.

Precis som i Sverige är Bryssel påverkat av corona-viruset och även där uppmanas de som kan att arbeta hemifrån och alla uppmanas att hålla avstånd. Detta påverkar även våra europeiska branschorganisationers planerade årsmöten och konferenser under våren:

Euroheat and Power

Den europeiska branschorganisationen för fjärrvärme och fjärrkyla skulle ha genomfört sin årskonferens i början av maj men har nu beslutat att flytta fram den till juni. Den 9 juni hålls årsmötet, följt av årsmöteskonferensen onsdagen den 10 juni. I dagsläget är det oklart om alltihop genomförs fysiskt eller om det blir digitalt. Här hittar du mer information om konferensen.
UPPDATERING: Euroheat and Power har beslutat att ställa in årsmöteskonferensen helt. Årsmötet hålls dock digitalt den 9 juni.

Eurelectric

Den europeiska elbranschorganisationen har planerat konferensen Eurelectric Power Summit till slutet av maj. Enligt plan ska den hållas i Dublin, Irland, och i dagsläget är inga beslut tagna om att ändra på det. Frågan lär diskuteras, så vi får kanske anledning att återkomma.

Geode

Geode, branschförening för oberoende distributionsbolag av el och gas i Europa, hade planerat sin vårkonferens till den 2 april, under rubriken ”GEODE-Hydrogen Europe joint conference “Towards the new age of gas networks: Hydrogen and CO2 free gas infrastructure by 2050”. De har beslutat att ställa in konferensen och flytta till nytt datum, men det är ännu oklart när konferensen ska genomföras istället. Läs mer om GEODEs event här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Sara Emanuelsson

Sara Emanuelsson

Ansvarig EU-samordning och fossilfria transporter
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 56
E-post: sara.emanuelsson@energiforetagen.se