Energiföretagens utbildningar erbjuds digitalt

Publicerat av: Annika Johannesson - konsult ·

Energiföretagen Sverige har, liksom många andra företag och organisationer, ökat sitt digitala utbud för att minska risken för smittspridning i samband med Corona-viruset. Energiföretagens Kompetenscentrum som ansvarar för alla konferenser och utbildningar har den senaste tiden arbetat intensivt med att se över och möjliggöra ett större utbud av webbinarium och andra digitala lösningar.

Kristian Öhrn, affärsutvecklare på Kompetenscentrum, berättar mer om vad som nu är på gång:

– Efter ett par mycket intensiva veckor kan vi redan nu erbjuda tre av våra utbildningar som webbinarier. Den 16 april genomför vi Avräkning Grund och under maj kommer både Mikroproduktion för tekniker och vår Styrelseutbildning i webbinarieform. Vi har även producerat en helt ny ledarskapsutbildning som ska genomföras under två webbinarier. Utbildningen ska ge chefer och ledare möjlighet att få nya perspektiv på sin verksamhet och att utveckla sitt ledarskap utifrån både det strategiska och coachande ledarskapet.

– Att producera utbildningar som webbinarium ställer sina särskilda krav. För att säkra att vi kan bibehålla våra egna högt ställda krav på kvalité och effekt har vi lagt mycket tid på att se över upplägg och att coacha våra lärare i att förmedla kunskapen digitalt och känna sig trygga med det. Att hitta rätt verktyg och tekniska lösningar som ska vara enkla att använda, möjliggöra interaktivitet och vara säkra, har också varit viktigt, säger Kristian Öhrn.

Han berättar att Energiföretagen nu även kan erbjuda den digitala kunskapsbanken ESAQ, som är ett ypperligt stöd för distributionselektriker, drifttekniker med flera, i deras dagliga arbetsmoment kopplade till elsäkerhet.

Och utvecklingsarbetet fortsätter, både kopplat till Corona och till den ordinarie verksamheten:

– Vi ska fortsätta att erbjuda ett attraktivt och relevant utbud av kompetensutvecklande aktiviteter, i den form som passar bäst för medlemmarna utifrån deras förutsättningar, avslutar Kristian Öhrn.

Läs mer om Energiföretagens utbildningar. 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Affärsutvecklare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se