Missa inte Kraftvärmeforum online den 6 oktober

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Kraftvärmeforum är en gammal bekanting som nu dyker upp i digital form. Den 6 oktober i ett tre timmar långt webbinarium på förmiddagen sker det. Kraftvärmen och dess betydelse är mer i fokus än på länge.

Under förra årets kraftvärmeforum tog vi upp de dubbeltydiga främst politiska signalerna om kraftvärme. Vi varnade för de nya skatterna som kunde få stora konsekvenser framför allt i storstäderna genom kraftigt minskad elproduktion i tider då kapacitetsproblem i elnäten råder. Samtidigt har kraftvärmen länge lyfts som en nödvändig del av vårt energisystem.

Vi har det senaste året sett hur viktig kraftvärmen är i praktiken för att upprätthålla elproduktionen i storstäder där kapacitetsbristen i elnäten blivit ännu tydligare. Dess roll har här varit direkt avgörande.

Digitalt och mångsidigt

Förra gången samlades vi på Långholmen i Stockholm, det gamla fängelset. I år tar vi steget vidare till isolering i vårt deltagande. Även om det inte handlar om att låsas in så välkomnas alla till ett digitalt kraftvärmeforum.

Vi ska försöka återskapa känslan av att mingla och träffas genom att blanda inslag från olika föredragshållare med diskussioner och interaktiva delar. Som vanligt omfattar programmet olika aspekter av kraftvärmen – politiska, tekniska, marknadsfrågor och anläggningsfrågor.

Spännande ämnen som tas upp är till exempel:

  • den aktuella politiska utvecklingen
  • potentialbedömning av fjärr- och kraftvärmen
  • kraftvärmen i kapacitetsbristen
  • vad händer på elmarknaden?
  • möjligheter med kraftvärme såsom BECCS och andra spännande utvecklingsområden
  • exempel på nya anläggningar och hur det går för dem

Välkommen att skriva in den 6 oktober i kalendern redan nu. Programmet är just nu under arbete – håll utkik på Energiföretagens webbplats.

Läs mer om aktuell programstatus och anmäl här. Information om anslutning till webbinariet kommer senare.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se