Informationsmöte med Skatteverket om avfallsförbränningsskatten

Publicerat av: Anna Lejestrand ·

Den 12 mars anordnar Energiföretagen Sverige i samverkan med Skatteverket och Avfall Sverige ett informationsmöte om den skatt på förbränning av avfall som kommer införas den 1 april. Inför mötet önskar Skatteverket få in tillämpningsfrågor om skatten i förväg. Mötet hålls i Energiföretagens lokaler.

Energiföretagen Sverige anordnar i samverkan med Skatteverket och Avfall Sverige ett informationsmöte den 12 mars om den skatt på förbränning av avfall som kommer införas den 1 april (SFS 2019:1274). Syftet är att Skatteverket ska informera om den praktiska hanteringen kring avfallsförbränningsskatten med blanketter, avdragsmöjligheter, tillämpning av reglerna m.m. Vid mötet ges också möjlighet att ställa frågor till Skatteverket om hur de nya skattereglerna ska tolkas och tillämpas.

Inför mötet önskar Skatteverket få in tillämpningsfrågor om skatten i förväg. Frågor skickas in till erik.thornstrom@energiforetagen.se och klas.svensson@avfallsverige.se senast den 5 mars för att ge Skatteverket tid att förbereda svar inför mötet.

Informationsmötet anordnas vid Energiföretagen Sveriges kansli, Olof Palmes gata 31, Stockholm och äger rum torsdagen den 12 mars kl. 10.00-12.00.  Det kommer finnas möjlighet att delta på mötet på distans via telefon/video. Anmälan är öppen för Energiföretagen Sveriges och Avfall Sveriges medlemmar och görs senast den 9 mars till erik.thornstrom@energiforetagen.se

Välkomna!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Erik Thornström

Erik Thornström

Ansvarig skatter och styrmedel - resurseffektivitet och energianvändning
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 27 08
E-post: erik.thornstrom@energiforetagen.se