Ansök till DHC+ Student Awards, fjärrvärme och fjärrkyla

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Det europeiska fjärrvärmeforskningsprogrammet DHC+ delar årligen ut priset DHC+ Student Awards. Studenter som forskat inom fjärrvärme och fjärrkyla på kandidat-, master- eller doktorandnivå kan nomineras till utmärkelsen. År 2018 vann en student från KTH i Stockholm. Ska det bli Sverige i år igen? Nu är det dags att söka med intressanta projekt, senast den 14 februari!

DHC+ Student Awards har delats ut sedan 2012. Forskningsprogrammet DHC+ verkar för att utveckla och samordna forskning kring fjärrvärme och fjärrkyla i Europa och drivs av den europeiska branschorganisationen Euroheat & Power, EHP. Vinnarna presenteras på EHP:s kongress i Bryssel den 5-6 maj 2020.

DHC+ Student Awards uppmärksammar forskning som bidrar till utvecklingen av fjärrvärme och fjärrkyla, utifrån ekonomiska och/eller tekniska aspekter. För att vinna ska forskningen bidra till utveckling, tillväxt och förbättrad effektivitet för fjärrvärme och fjärrkyla på lokal, nationell eller internationell nivå.

Många studenter och intressanta projekt har prisats genom åren. 2018 vann en student från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm första pris. Ilias Dimoulkas fick då priset för sitt bidrag ”Medium and long term probabilistic heat demand forecasting in district heating systems using temperature scenarios”.

Förstapriset är 1 000 euro. Samtliga vinnare bjuds in in till en prisceremoni i Bryssel, den 5-6 maj, där de också kort får presentera sina resultat. De får också publicera artiklar om sin forskning i EHP:s tidning, International EuroHeat&Power Magazine.

För att delta i tävlingen måste ansökan vara inne senast den 14 februari. Studenter ansöker själva om att medverka i tävlingen. Om ert företag har haft kontakt med en student som gjort ett intressant projekt – tipsa gärna om denna möjlighet. Och är du student är det bara att skicka in din ansökan. Läs mer och ansök här.

Läs mer om Euroheat & Powers kongress 5-6 maj 2020 i Bryssel.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se