Bra spridning för Elens dag

Publicerat av: Eva Rydegran ·

I sju år har vi firat Elens dag den 23 januari och det verkar som om denna laddade dag har börjat leva ett eget liv och strömmar iväg åt alla möjliga håll. Det är glädjande!

Det var många som uppmärksammade elens dag den 23 januari. Förutom elnätsföretag och elhandlare har vi sett att bland andra Installatörsföretagen uppmärksammade det och även Naturskyddsföreningen.

Sveriges Radio gjorde en intervju med Per Holm och Eva Rydegran på Centralstationen, som sändes i P4 Radio Stockholm. Du kan lyssna på intervjun här (startar på 13:00 ca). Även i radions P3 nämndes Elens dag.

Man kan också konstatera att Elens dag tydligen blivit tillräckligt bekant i allmänhetens medvetande för att skämtas om. Här i en sketch ur André Wickströms och Stan Saanilas nyhetsprogram Detta om detta i finska YLE 2020 där aktuella nyheter tolkas på ett underhållande och ”lagom tramsigt” sätt.

Flera medlemsföretag delade vår film om vilken elpryl man skulle sakna mest om elen försvann. Några la upp filmen i det egna flödet också.

Trollhättan Energi gjorde en egen vinkel på det och frågade några Trollhättebor vilken elpryl de skulle sakna mest.

På sociala medier var det en hel delaktivitet. Vi letade upp inlägg med #elensdag som publicerades i år på olika plattformar och totalt kommunicerade 38 medlemsföretag med #elensdag på sociala medier.

Totalt la medlemsföretag upp:

  • 44 Facebook-inlägg (55 inlägg totalt, inräknat våra och övriga företags/privatpersoners inlägg)
  • 16 LinkedIn-inlägg (32 inlägg totalt)
  • 59 Instagram-inlägg (93 inlägg totalt)

Dessutom var det flera som skrev om Elens dag på sin hemsida. Filmer om nyttan med el eller om elens historia delades och tävlingar arrangerades. Hos Jönköping Energi kunde man till exempel skicka in sin bästa bild på vad elen gör möjligt för att tävla om en powerbank! Borås elnät hade också en tävling där man kunde vinna biobiljetter genom att svara på frågor om el.

Här på Energiföretagen delade vi våra filmer om Bästa elpryl på sociala medier och dessutom flera inlägg med infografik. Både på Facebook, Linked-In och Twitter.

Bild 1.png  Bild 2.png  Bild 4.png

Bild 6.png  Bild 7.png  Bild 8.png