Energiskolan – en timme kunskap för nya i energibranschen

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Energiföretagen Sverige lanserar nu nya Energiskolan för dig som är ny i energibranschen. Det är en webbkurs som förlängts till en timme för att ge en grundligare inblick i energibranschen, hur energisystemet hänger ihop och vilka de viktiga frågorna är om vi blickar framåt. Nu finns kursen i Energiföretagens sortiment för att ge en snabb väg in i branschen.

– Den nya webbkursen är utökad till att vara mer en introduktionsutbildning till branschen och ge lite grundläggande kunskaper om energi – inte bara en överblick. Nya Energiskolan är bredare, mer omfattande och den är utökad från 10 minuter till en timme. Här finns också interaktiva partier där kursdeltagaren får pröva sina nyvunna kunskaper, säger Kristin Johansson som är utbildningsproducent hos Energiföretagen Sverige.

I korthet så går den nya versionen av Energiskolan igenom de väsentligaste aktörerna på marknaden, inte bara Energiföretagen utan också till exempel myndigheter. Kursen går igenom energikällorna och tar upp verksamheterna elhandel, elnät, fjärrvärme och fjärrkyla. Det handlar om grundläggande energilära men också en inblick i framtiden när det gäller nya energikällor och vilken utveckling branschen står inför.

Introduktionsfilm och beställning

Se introduktionsfilmen – som visar upplägg och innehåll i nya webbkursen – här

Beställ webbkursen här

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristin Johansson

Kristin Johansson

Utbildningsproducent
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 25 14
E-post: kristin.johansson@energiforetagen.se