Anmälan öppen till Energi 2023: Tillsammans ur krisen

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Den 23 till 24 mars nästa år – när ljuset börjat synas utomhus – välkomnas du till Stockholm för Energi 2023 på Clarion Stockholm vid Skanstull. Det är Energiföretagens årliga konferens, som vi på idrottsspråk ser som ett avstamp på väg ur krisen. Nu är anmälan öppen och med fortsatt koppling till idrottstemat önskar vi att så många som möjligt kommer och deltar fysiskt, precis som på tävlingar. Välkomna alltså!

Vi behöver arbeta målmedvetet tillsammans för att nå ett lyckat resultat. Precis som världsrekordhållaren i stavhopp, Armand Duplantis, behöver vi i energibranschen vara väl förberedda och få stöd från många omkring oss. Energiföretagen Sveriges årskonferens Energi 2023 vill på samma sätt väcka hopp om att vi med gemensam kraft ska kunna ta oss mot ljusare tider. Vi använder ingen stav, varken för stavhopp eller trolleri, men lovar ett program som kan tjäna som ett avstamp för resan ur krisen.

Kort om innehåll och upplägg

Programmet är klart och publiceras snart. Dag 1 ramar vi in förutsättningarna med att beskriva hur energisystemet mår och kundernas verklighet. Sedan tar vi pulsen på energiföretag och lämnar därefter över ordet till politiken som ska diskutera lösningar. Dag 2 plockas russinen ur kakan med inslag om kompetensfrågan, teknikutveckling, energisäkerhet och klimat, ackompanjerat av berättelser från energiföretag över hela landet och en hörvärd omvärldsspaning som final.

Intressanta människor får vi se på scen, vad sägs om denna ”femma” ur laguppställningen: Vattenfalls vd Anna Borg, professorn Lina Bertling Tjernberg vid KTH, Energiforsks vd Markus Wråke, Formas generaldirektör Johan Kuylenstierna och Svenska kraftnäts divisionschef Lowina Lundström. Moderator är Anna Olin Kardell med mångårig erfarenhet från scen, TV och debatt i bland annat Almedalen. Glöm inte heller alla människor du får se och träffa; dina kollegor som precis som du vill mot ljusare tider.

”Tillsammans ur krisen”

Vi önskar att så många som möjligt deltar fysiskt, precis som på tävlingar. Kan ni inte vara här i två dagar så finns möjligheten att komma en av dagarna – kanske den dag då er roll är som viktigast. I sista hand kan ni göra som tv-publiken i ett olympiskt spel och följa hela tillställningen digitalt på distans. Men visst vore det skojigare att vara på plats ”alla tillsammans”.

Anmäl er här och följ programutvecklingen framöver.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kristian Öhrn

Kristian Öhrn

Gruppchef utbildning och konferenser, Affärsutvecklare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 48
E-post: kristian.ohrn@energiforetagen.se