Webbinarium om nya regelverket för laddinfra – AFIR

Publicerat av: Eva Rydegran ·

I juli antog det Europeiska rådet det nya regelverket för publik laddinfrastruktur - Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR). Vill du veta vad det innebär ska du anmäla dig till vårt webbinarium den 4 oktober.

Regelverket Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR) innebär en ambitionshöjning inom EU och kommer att reglera hur utbyggnaden av laddinfrastruktur och andra alternativa bränslen ska ske inom hela unionen under lång tid framöver. AFIR är en EU-förordning vilket gör att det blir bindande för medlemsländerna och aktörer som berörs av kraven, till exempel ägare och operatörer av laddinfrastruktur.  

Den 4 oktober anordnar Energiföretagen, tillsammans med Power Circle, Mobility Sweden och Drivkraft Sverige, ett webbinarium där vi går igenom vad regelverket innebär, hur tidsplanen för implementeringen ser ut samt hur olika aktörer inom e-mobilitet kommer att påverkas av de nya reglerna. På webbinariet kommer vi att fokusera på de delar av AFIR som rör laddinfrastruktur för vägfordon.

Seminariet är öppet för alla och helt kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig här: Webbinarium om AFIR: Vad innebär det nya regelverket? (confetti.events)

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Martin Olin

Martin Olin

Strategisk projektledare och ansvarig e-mobilitet
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 35
E-post: martin.olin@energiforetagen.se