Regionchefens favorit på gottebordet: Vispad brie med saffranshonung och pistagenötter

Publicerat av: Efwa Ronquist ·

Jag delar decembers godaste tilltugg att servera till minglet eller fördrinken, från Köket.se. Så enkelt att göra och försvinnande mumsigt!

Ingredienser
500 g brieost
1 dl honung
0,5 g saffran
Pistagenötter, hackade
Flingsalt
Timjan

Servering
Baguette

Gör så här

  • Värm upp honung och saffran i en
    kastrull under omrörning. Ta bort från
    värmen när honungen har börjat sjuda.
  • Skär baguette i skivor och rosta i ugnen
    eller i en stekpanna i smör eller olivolja.
    Toppa med flingsalt.
  • Skär bort kanterna på brieosten. Mixa
    bitar av brie till en slät röra i en mixer.
  • Bre ut den vispade brieosten på ett fat.
    Ringla över saffranshonung och strö
    över pistagenötter. Avsluta med lite
    flingsalt och timjan. Servera
    tillsammans med brödet.
 

Kontakta mig om du vill veta mer

Efwa Ronquist

Efwa Ronquist

Regionchef Väst
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon: 070-164 44 41
E-post: efwa.ronquist@energiforetagen.se