Regionchefens favorit på gottebordet: Vispad brie med saffranshonung och pistagenötter
Publicerat av: Efwa Ronquist ·
Jag delar decembers godaste tilltugg att servera till minglet eller fördrinken, från Köket.se. Så enkelt att göra och försvinnande mumsigt!
Ingredienser
500 g brieost
1 dl honung
0,5 g saffran
Pistagenötter, hackade
Flingsalt
Timjan
Servering
Baguette
Gör så här
- Värm upp honung och saffran i en
kastrull under omrörning. Ta bort från
värmen när honungen har börjat sjuda. - Skär baguette i skivor och rosta i ugnen
eller i en stekpanna i smör eller olivolja.
Toppa med flingsalt. - Skär bort kanterna på brieosten. Mixa
bitar av brie till en slät röra i en mixer. - Bre ut den vispade brieosten på ett fat.
Ringla över saffranshonung och strö
över pistagenötter. Avsluta med lite
flingsalt och timjan. Servera
tillsammans med brödet.
Kontakta mig om du vill veta mer
Efwa Ronquist
Regionchef Väst
Enhet: Medlemsrelationer & juridik
Telefon:
070-164 44 41
E-post: efwa.ronquist@energiforetagen.se