"Vi är beredda på allt utom jordbävning"

Publicerat av: Jenny Åkerberg Tattaranno ·

Det är mindre än sju veckor kvar till vad som brukar kallas elnätsbranschens OS: EBR Metod- och maskindagar. Det är en utomhusmässa för elnätsdistributörer från hela landet, och den arrangeras vart fjärde år. I slutet av maj öppnar mässan på nationalarenan Lugnet. Över 1 200 personer har redan anmält sig!

 branschevenemang för elnätsföretagen där både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg

Mässbesökarna får under två dagar besöka åtta uppbyggda stationer, och de praktiska förberedelserna engagerar människor från många olika företag från hela landet. Vi fick oss en pratstund med några av stationscheferna.

Magnus Jonsson, till vardags affärsprojektledare på Gävle Energi, tyckte det var en självklarhet att ställa upp som stationschef.

- Att bli ”uttagen” och vara med att arrangera elbranchens OS för andra gången i rad säger man inte nej till. Jag var med när Gävle arrangerade 2014 och det blev ett minne för livet. Att vara med bakom kulisserna och ta fram passande utställare är ett krävande men roligt arbete, berättar Magnus Jonsson.

Mässan i Falun blir Magnus femte deltagande på EBR Metod- och maskindagar.

- Det bästa med mässan är så klart utbytet man får med branschkollegorna. Att delta ger besökarna det bästa sättet att få ihop vad energibranschen sysslar med, och man får se allt - från minsta säkring till stora maskiner i drift, säger Magnus.

Att EBR Metod- och maskindagar arrangeras utomhus ställer så klart andra krav på utställarna än vid inomhusarrangemang. Ann Bergström, driftingenjör på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, är också stationschef och hon kommenterar förbededelserna så här:

- Vi är nog beredda på allt, förutom möjligtvis jordbävning.

Ann intygar också att man så klart ska ta ta den här chansen, att åka på mässan eftersom den bara arrangeras vart fjärde år.

- Ta den här chansen, nätverka och lär av andra. Någon kanske redan har löst just det problem som du går hemma och funderar på.

Anmälan till EBR Metod- och maskindagar 2018 hittar du här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jenny Åkerberg Tattaranno

Jenny Åkerberg Tattaranno

Projektledare
Enhet: Kompetens & utveckling
Telefon: 08-677 26 30
E-post: jenny.akerberg@energiforetagen.se