Falun dukar med sockertoppar för vetgirig energibransch

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Just nu pågår det omfattande arbetet med att förbereda för energibranschens största händelse som genomförs vart fjärde år – alltid samma år som fotbolls VM och vinter OS inträffar. Vi talar om EBR Metod- och maskindagar, som i år utspelar sig på Lugnets anläggning i Falun.

En organisation har under ett drygt år planerat för åtta visningsstationer som nu med hjälp av Falu Energi och vattens skickliga personal omsorgsfullt byggs upp.
Visningsstationerna är placerade runtom på Lugnets idrottsanläggning och samsas där med den stora snöhög som magasinerats för nästa års vintersäsong.

Under Metod- och maskindagarna presenteras bland annat nyheter i metoder och utrustning för anläggning och underhåll av kabel-, luftlednings- och optonät. Störningsavhjälpning och säker arbetsmiljö är alltid aktuellt och visas givetvis som vanligt.

Åtta heta stationer

De åtta stationerna på plats handlar om:

  1. Fordon och utrustning
  2. Ny teknik
  3. Kabelteknik
  4. Drift och underhåll
  5. Nätstationer och belysning
  6. Kabelförläggning
  7. Luftledningsteknik
  8. Hälsa, miljö och säkerhet

En vecka före evenemanget är cirka 1 400 deltagare bokade. Det är nu fler än senast det begav sig, för fyra år sedan i Gävle, men en bit kvar till rekordet på 1 600 besökare från år 2006. Än finns dock
tid att anmäla sig.

Här finns all information inklusive hur anmälan går till

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Christer Gruber

Christer Gruber

Sakkunnig EBR
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 61
E-post: christer.gruber@energiforetagen.se