Energiföretagens ansikte utåt pensioneras efter 26 år

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Så kom då den dagen då Cecilia Compier – Energiföretagens eviga receptionist, med mera, med mera – bestämde sig för att gå i pension. Hon har både varit företagets ansikte utåt och inåt. Saknaden efter henne blir enorm när hon torsdagen den 24 augusti år 2023 gör sin sista arbetsdag. Vi har fått en intervju med henne om tider som varit och tider som kommer.

Foto: Mattias Jönsson

Cecilia Compier har varit hos branschföreningar i 26 år. Hon började på Energikontoret och kom sedan till Svensk Energi innan hon fick den roll hon har haft på Energiföretagen Sverige sedan bildandet år 2016.

– Från att ha varit renodlad växelhäxa blev jag också konferensvärdinna. Sen efter några år blev jag även vaktmästare och alltiallo, som hon uttrycker sig.

Järnkoll – med glimtande tillrättavisningar

De som har träffat Cecilia får en känsla av vad alltiallo innefattar. Hon har haft järnkoll på vad som försiggått på arbetsplatsen, i olika rum hela tiden. Och har hon inte haft det så har den som skulle meddelat sig fått veta det. Under den ytterst välbesökta avtackningen av Cecilia måndagen den 21 augusti var vittnesmålen många om tuffa tillrättavisningar under åren, dock alltid med glimten i ögat.

Cecilia, vad i ditt jobb har varit extra kul och vad har varit extra jobbigt?

– Extra roligt har det varit när jag gjort alla glada med mina upptåg i receptionen. Suttit som häxa/lucia/tomte. Överraskat med fruktsallad eller extra gott till kaffet. Extra jobbigt var det nog när vi slog ihop oss till Energiföretagen. Många man fick trösta som inte fick vara kvar.

Har du känt dig lite som en ordningsman?

– JA, eftersom tjänsten är att jag måste hålla många bollar i luften samtidigt måste man peka med hela handen om allt ska fungera. Men det vet ju alla som råkat ut för mig.

Härliga minnen och nöjda medlemmar

Hon har många härliga minnen från arbetslivet och ger exempel från utlottning av tavlor i konstföreningen, den årliga sill-lunchen till Arne Carlssons minne (ytterst få minns kanske Arne Carlsson), vinlotteri, eller när en medlem kom med blommor och choklad som tack för god service. Alla underbara frukostar och fikastunder som förekom innan pandemin med många skratt och sammanhållning är också minnesvärda.

Ett faktum är att hon hanterat över 14 000 besökare sedan Energiföretagen bildades. De flesta av dessa har varit medlemmar. Hon berättar med entusiasm hur hon utvecklat personliga relationer med flera ur medlemsskaran. De har också uppskattat när hon varit tydlig och pekat med hela handen. Uppskattningen från medlemmarna är också en del som hon kommer att sakna mycket när hon nu går vidare i livet.

Modellande och mätt på flyttar

Går vidare ja, vad ska du då göra nu?

– Först blir det 5 veckor i Competa, en bergsby i Spanien, sen ska jag hjälpa styvdottern med hennes salong. Jag ska också anmäla mig till modell/statist-registret. Så jag kommer nog att ha en hel del att göra.

Modellandet är inget nytt för Cecilia, hon har arbetat som modell i sitt tidigare liv innan hon hamnade i energisvängen. Hennes kollegor på jobbet ser henne fortfarande som en modell eftersom hon har för vana att klä sig väldigt färgglatt och stiligt, och då och då förändrar sitt utseende till exempel med en ny frisyr.

Apropå andra karriärer, vad hade du gjort om du jobbat med något annat?

– Jag hade gärna blivit inspicient på något filmbolag eller arbetat med blommor och trädgård.

Hur känns det då att sluta nu?

– Eftersom företaget ska flytta så känns det bra. Jag har packat ned och upp företaget sååå många gånger genom åren. Så det räcker nu.

Värna kulturen – lär känna varandra

Vi förstår, har du någon slutlig hälsning till kollegorna som blir kvar?

– När ni är inne på kontoret så glöm inte att träffas på frukost och kafferaster. Innan pandemin var det självklart. Nu är ni många som träffas i korridorerna och inte har en aning om vem ni möter eller vad de jobbar med. Att träffas har varit min bästa kunskapsbank för att lära mig om företaget och vad alla jobbar med. Det skapar gemenskap och genererar ett sammansvetsat och starkt företag.

Kloka ord från en klok kvinna, att värna om företagskulturen. Den kulturen har Cecilia själv varit en stor del av i så många år. Kollegor som varit med genom åren kan bara ödmjukt tacka för den tid som varit och för Cecilias engagemang. Det engagemanget får nu någon annan ha glädje av.

Vi avslutar denna intervju med att önska henne lycka till i sin fortsatta gärning. Cecilia tackar också alla kollegor och medlemmar som hon mött genom åren.

P.S. Skribentens tips!

Vill ni säga något till Cecilia så finns hon kvar till kl 16 torsdagen den 24 augusti på tel 08-6772500.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kalle Lindholm

Kalle Lindholm

Kommunikatör
Enhet: Kommunikation
Telefon: 08-677 26 55
E-post: kalle.lindholm@energiforetagen.se