Webbinarium om ”flexnätkoden” SOGL § 182 genomfört

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

Idag på ”Elens dag”, den 23 januari 2024 hölls webbinariet om implementering av koden SOGL § 182 i regi av Energiföretagen. Här kan webbinariet och presentationen från mötet ses i efterhand.

Koden SOGL §182 handlar om kunder hos elnätsföretagen (DSO:erna) som deltar på balansmarknaden. När SOGL §182 har införts kan DSO:erna få information om kunderna som deltar på balansmarknaderna. Dessutom finns möjlighet att neka kunder att prekvalificera sig för balansmarknadens olika produkter och möjlighet att i driftsläget neka kunderna att delta.

Webbinariet vände sig till alla DSO:er i Sverige för att informera om pågående implementering av SOGL § 182. Mötet leddes av Yvonne Ruiwaida från Vattenfall Eldistribution, som bland annat är flexexpert hos Energiföretagen och EU DSO Entity, samt av Per Wikström från Ellevio som bland annat är ordförande i Energiföretagens AG Flex och deltar i arbetsgruppen SOGL §182.

Under mötet som lockade cirka 70 deltagare besvarades frågor och kommentarer som både ställdes direkt under webbinariet och hade sänts in i förväg.

Se presentation från webbinariet här

Se hela webbinariet i efterhand här (1 timme 40 minuter långt) 

Frågor tas med:
Yvonne Ruwaida på yvonne.ruwaida@vattenfall.com
Jonna Söderberg på jonna.soderberg@energiforetagen.se

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Jonna Söderberg

Konsult
Enhet: Energisystem
E-post: jonna.soderberg@energiforetagen.se