Arena energi

Arena Energi är den viktigaste samlingsplatsen för energifrågor och energipolitik i Almedalen. Mellan den 28-30 juni 2023 har vi ett fullspäckat schema med energiseminarier och debatter ledda av ett tiotal energiföretag som Vattenfall och E.ON, forskningsinstitutet Rise och branschorganisationen Energiföretagen Sverige. Vill du få koll på det senaste inom aktuella energifrågor? Då ska du komma till branschens arena i Klosterlängan vid Stora torget i Visby.

Låt oss presentera årets program

Vi har något stort på gång i år med femton energiföretag samt organisationer utanför branschen som är sugna på att prata om energi på Arena Energi. Här presenterar vi programmet för arenans tre dagar.

Seminarier den 28 juni
Seminarier den 29 juni
Seminarier den 30 juni

Arena Energi är samlingsplatsen för de rykande heta energifrågorna och energipolitiken under tre av Almedalsveckans dagar. Det är en perfekt plats för dig att besöka vare sig du bara är någorlunda intresserad av energi eller en fullfjädrad energiexpert. Hit kommer du för att trendspana och få en konkret inblick i aktuella energifrågor. Alla är välkomna till arenans seminarier.

Då energifrågan knyter nära an till en rad andra frågor som är aktuella på den politiska agendan kommer Arena Energis seminarier även beröra klimatomställning, jobb och tillväxt samt säkerhet och försörjningstrygghet. Varje dag avslutas med ett mingel i klosterruinen. 

När och var sker Arena Energi?

  • 28-30 juni 2023.
  • Klosterlängan vid Stora torget i Visby.

Har du inte möjlighet att besöka Almedalsveckan?

Lugn! Du kan se alla energiseminarier på Arena Energi digitalt – både live och i efterhand i vår Play-kanal.

Kontaktperson

Har du en fråga om Arena Energi? Kontakta Hannes Borg, som är ansvarig för samhällskontakter på Energiföretagen Sverige.

Energipolitik med Energiföretagen

För att kunna ta del av detta video-material så behöver du godkänna användande av marknadsföringskakor. Klicka nedan för att ändra inställningarna för kakhantering.
Ändra inställningar

Gör om det energipolitiska målet till 100% fossilfri elproduktion, bland annat av samhällsekonomiska skäl. Skapa en neutral spelplan för investeringar i alla fossilfria kraftslag. Överväg att göra elnät till riksintresse och se över ersättningen till kommuner som ställer upp för etablering av samhällsviktig infrastruktur. Det, bland annat, säger Camilla Brodin i ett samtal med Hannes Borg inför höstens riksdagsval.
Energipolitik med Energiföretagen (Socialdemokraterna) Hannes Borg intervjuar Kristdemokraternas Camilla Brodin. Hannes Borg intervjuar Miljöpartiets Lorentz Tovatt. Hannes Borg intervjuar Liberalernas Arman Teimouri. Hannes Borg intervjuar Centerpartiets Rickard Nordin. Hannes Borg intervjuar Sverigedemokraternas Mattias Bäckström Johansson. Hannes Borg intervjuar Moderaternas Carl-Oscar Bohlin.