Bio-CCS-seminarium med studiebesök

Utvecklingen inom bio-CCS och CCU (koldioxidinfångning) går i rasande takt. För att belysa de senaste nyheterna, trenderna och helt enkelt träffas bjuder Energiföretagen och Stockholm Exergi in till en halvdag på temat bio-CCS hos Stockholm Exergi. Programmet är digert och intressant – välkommen den 25 april på förmiddagen.

Under hela förmiddagen bjuds på ett blandat seminarieprogram med olika perspektiv på denna högaktuella fråga, som bryts av med ett studiebesök med guidning på forskningsanläggningen, och avslutas med en gemensam lunch.

På programmet står kundernas perspektiv och vad deras drivkraft är för köpa minusutsläpp, marknadsfrågor med vilka intäktsströmmar som är möjliga och hinder och möjligheter med handel av certifikat, regulatoriska utmaningar, samt ett panelsamtal om transportfrågan. Vi får också besök av Energimyndighetens centrum för CCS som ger en statusuppdatering samt av SGU om deras uppdrag att titta på lagringsmöjligheter i Sverige. Självklart får vi också höra om Stockholm Exergis arbete, och deras framtidsspaningar.

Begränsat antal platser så missa inte detta tillfälle utan passa på att anmäl dig redan nu.

Varmt välkommen!

Kontakter

Lina Enskog Broman

Lina Enskog Broman

Tf. Enhetschef (Ansvarig kraftvärme, fjärrvärme och fjärrkyla)
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 27 16
E-post: lina.enskog.broman@energiforetagen.se

Per Holm

Per Holm

Ansvarig klimatpolitik
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 08
E-post: per.holm@energiforetagen.se

Lena Odenholm

Lena Odenholm

Administratör
Enhet: HR & Organisation
Telefon: 08-677 26 46
E-post: lena.odenholm@energiforetagen.se