EBR/ESA Lärarutbildning

EBR/ESA Lärarutbildning är utbildningen för dig som brinner för elsäkerhet på arbetsplatsen och gärna delar med dig av
din kunskap till andra.

Du blir också ambassadör för EBR/ESA och Wattityd och en av dem som sprider elsäkerhet inom branschen, tillsammans med oss.

Efter genomförd utbildning med godkänt resultat kan du titulera dig EBR/ESA-lärare och teckna avtal med en godkänd utbildningsanordnare.
Nu kan du utbilda samt godkänna deltagare som du har utbildat.

Efter godkänd utbildning kan du arbeta som lärare inom ESA

Om utbildningen

EBR/ESA Lärarutbildning ger dig kvalitetssäkrad kompetens i att utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i Energiföretagens elsäkerhetssatsning Wattityd.

Du som söker behöver ha dokumenterad yrkeserfarenhet inom elbranschen, god kunskap om elsäkerhet och vill utbilda andra inom de utbildningskoncept som ingår i Energiföretagens elsäkerhetssatsning Wattityd. Läs om Wattityd här.

Utbildningen fokuserar på att ge dig rätt förutsättningar som lärare utifrån planering, pedagogik och framförande. Den innehåller även en fördjupning inom ditt valda sakområde. Efter utbildningen ska du kunna paketera och förmedla kunskapen för aktuellt utbildningskoncept.

När du har gått utbildningen med godkänt resultat får du ett certifikat som intygar att du är en del av Wattityd och bidrar till ökad säkerhet i elbranschen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?
För att bli antagen till EBR/ESA lärarutbildning behöver du ha dokumenterad yrkeserfarenhet inom något av Wattityds utbildningskoncept.

Övriga antagningskrav för utbildningen beskrivs på ansökningsblanketten för respektive utbildning. Du hittar dem längre ner på sidan, under rubriken "Ansökningsblanketter".

Så här ansöker du

  1. Fyll i ansökan för de utbildningskoncept du vill bli behörig för. Ansökningsblanketter hittar du på länken längre ner på sidan. Blankett för respektive utbildningskoncept behöver laddas ned till din dator för att du ska kunna fylla i den. Det viktigt att du fyller i samtliga fält.
  2. Skicka in din ansökningsblankett, styrkt arbetsintyg och kursintyg till mika.almgren@energiforetagen.se
  3. Wattityd granskar din ansökan, enligt de krav som ställs av EBR. (Kraven som behöver uppnås för att delta på lärarutbildningen framgår av ansökningsblanketterna för respektive utbildningsområde).
  4. Wattityd återkopplar till dig via e-post om du uppfyller kraven till lärarutbildningen, eller om din ansökan behöver kompletteras eller om den avslås.
  5. Om du uppfyller kraven för att bli lärare kommer du få tillgång till ett kunskapstest. Du behöver passera kunskapstestet för att bli antagen på lärarutbildningen.
  6. Efter godkänt kunskapstest och ansökan, är du välkommen att anmäla dig till kommande utbildningstillfälle.  Vid frågor och mer information, kontakta mika.almgren@energiforetagen.se.

Ansökningsblanketter

EBR ESA Instruerad
EBR ESA Fackkunnig
EBR ESA Röjning
EBR ESA Vattenvägar
EBR ESA Mätarmontör
EBR Kabelförläggning
EBR Diplomerad Mätarmontör

För närvarande är inte lärarutbildningar planerade för: 
EBR Maskinförare
EBR-ESA Industri och installation
EBR-ESA Vattenvägar Instruerad person

När är nästa utbildningstillfälle?

En uppdaterad version av EBR/ESA Lärarutbildning lanseras hösten 2023. Varje utbildningstillfälle genomförs med en digital introduktion med inriktning på sakkunskap följd av tre heldagar på plats i Stockholm. Kontakta mika.almgren@energiforetagen.se för mer information.

Läs mer om utbildningen och dess krav under "Fördjupad information".

 

Kontakt

Mika Almgren

Mika Almgren

Delproduktägare Wattityd och ansvarig för TTT-organisationen
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 25 29
E-post: mika.almgren@energiforetagen.se