Kommunikationsdagarna

På Kommuniktionsdagarna får du som arbetar med informations- och kommunikationsfrågor aktuell kunskap och inspiration samt träffa dina kollegor i branschen.

kommunikationsdagar, kommunikation, kommunikatörer
Foto: Syda-Productions / Mostphotos

Kommunikationsdagarna 2023
10-11 maj på Winery hotel, Solna/Stockholm

Välkommen till två dagar med ny kunskap, inspiration och konkreta take-aways. Dagar med tillfälle till givande diskussioner, möjlighet att nätverka och byta erfarenheter med andra.

HÅLLTIDER
Dag 1: 10.00-17.00 (Gemensam middag 19.00-)
Dag 2: 09.00-13.00 (inklusive gemensam lunch)

PROGRAM (programmet uppdateras löpande)

DAG 1

Välkommen till Kommunikationsdagarna 2023
Malin Thorsén, moderator och Åsa Pettersson, vd Energiföretagen

På krissafari med ett proffs – lär dig överleva savannen
Håkan Gestrin
, tidigare presschef för Socialdemokraterna, och kommunikationsstrateg på Statsrådsberedningen. Håkan har gjort flera valrörelser och jobbat med många tuffa frågor. Här ger han tips om vilka verktyg man ska använda när krisen väl är framme.

Grundkurs A i politisk kommunikation
Viktor Nordqvist
, pressansvarig energiföretagen – tidigare pressekreterare vid Riksdagen. Hur tänker politiker, och hur ska man kommunicera för att nå dem? Viktor ger en grundkurs i politisk kommunikation och hur man kan påverka politiken.

Så skriver du lockande texter som ger rätt resultat
Anna Kleinwichs Magnusson
, driver Stockholms Skrivbyrå, Filmbyrån i Stockholm och Knack Konsulter & Rekrytering och är en uppskattad föreläsare. Under en timme för du tips, råd och metoder för att skriva bättre. Anna blandar föreläsning med diskussion och övning och du får ny kunskap och inspiration att utveckla ditt skrivande.

Syns du inte, finns du inte – grunderna i sökordsannonsering
Betydelsen av att jobba med sökordsannonsering är större än någonsin för att möta kundens behov. Hur tar vi oss an växande utmaningar och vad krävs egentligen för att stärka din närvaro påplattformar som Google, Bing och Yahoo? Emelie går igenom olika begrepp, arbetssätt och lär dig mer om hur just du kan ta plats i söket.”
Emelie Wassberg, Senior Performance Marketer, Berghs School of Communication

Så ökar du engagemanget på LinkedIn 
Andreas ”Brand Guy” Lindén
är grafisk formgivare som startade trenden med snyggt layoutade och klickbara dokuement på LinkedIn. Med sin strategi lyckas han få alla att vilja klicka sig vidare, vilket har ökat inläggens engagemang lavinartat. Så hur tänker en brand guy? 

Effektiv kundinovolvering
Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi berättar hur de sedan två år tillbaka arbetar mer kunddrivet med hjälp av nytt verktyg och visar rent praktiskt hur det fungerar. 

20x20 (PechaKucha 20x20)
en programpunkt som du kan medverka i - se info om hur - här nedan: 

Gemensam middag som serveras i restaurang Terreno Kitchen med start ca 19.00

DAG 2

Hur får man acceptans för solparker stora som 450 fotbollsplaner? 
Ted Bergdahl, Senior Communication Manager Global & Nordics på European Energy, tidigare kommunikationschef på Vänsterpartiet och mångårig PR-konsult. Hur introducerar du fenomenet stora solparker, så kallade ”gigaparker” i Sverige och går före i debatten om hållbar användning av jordbruksmark? European Energys 450 fotbollsplaner stora solpark i Svedberga utanför Helsingborg har blivit ett portalfall för storskalig solkraft i Sverige.    

Typiskt tjejer – Så charmade Försvarsmakten de unga kvinnorna 
Hur gör man en mansdominerad bransch attraktiv för unga kvinnor? Försvarsmakten vet. Med glimten i ögat, en inkluderande framtoning och ett snyggt bildspråk har Försvarsmakten lyckats öka antalet unga kvinnor som söker sig till det militära försvaret. Här får du en inblick i strategin bakom kommunikationen som kan få vem som helst att vilja bli militär. 
Johan Landeström, marknadschef på Försvarsmakten 

Avslutande programpunkter kommer inom kort. 

 

20x20 - En utmaning för dig som deltar!

I år har vi en programpunkt där du som deltagare kan vara med och presentera. Det kan handla om en kommunikationsaktivitet som gick i stöpet eller blev succé; ett arbetssätt/verktyg som du kan rekommendera eller kanske bara beskriva en dag på jobbet. 

Likt presentationsformatet Pecha Kucha ska presentationen hållas lättsam och innehålla 20 bilder alternativt 10 bilder, varje bild visas 20 sekunder vardera i ett svep. Maxtid för presentationen blir därmed 6 minuter och 40 sekunder. 

Antar du utmaningen? Anmäl dig till konferensen och skicka in din pitch till
anna.linderoth@energiforetagen.se
Presentation av talare läggs upp längre fram.  

 

#komdag23

Kontakt

Sita Sörman

Sita Sörman

Projektkoordinator
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 26 82
E-post: sita.sorman@energiforetagen.se

Anna Linderoth

Anna Linderoth

Projektledare
Enhet: Kompetenscentrum
Telefon: 08-677 25 12
E-post: anna.linderoth@energiforetagen.se