Energiföretagen firar 1 år

Idag, den 6 april 2017, firar Energiföretagen Sverige sin ettårsdag. Det har varit ett händelserikt år för den nya föreningen, som idag firas med tårta och ballonger – som sig bör.

Året har framför allt kantats och kryddats av de möten vi haft mer er medlemmar. Förutom rådslag kring flera av våra kärnverksamhetsfrågor, som vattenkraft och fjärrvärme, har vår vd Pernilla Winnhed, tillsammans med flera av medarbetarna från kansliet och regionkontoret, träffat medlemsföretagens vd:ar. 18 vd-dialogmöten har hållits under vintern med 125 medlemsföretag i hela Sverige.

På våra utbildningar, kurser och konferenser träffar vi årligen ungefär 8000 medarbetare från branschen, och Energiföretagen Sveriges första år har inte varit ett undantag. Flera av de stora konferenserna har slagit deltagarrekord och det gläder oss så klart att ni kommer, att ni vill vara med vid våra utbildnings- och inspirationstillfällen.

Ett av föreningens uppdrag är att vara branschens gemensamma röst och driva påverkansarbete.

Det görs på flera olika sätt, genom medverkan i offentliga utredningar, närvaro i EU-politiken, svar på remisser, samtal med departement och myndigheter, deltagande i debatter, förvaltning och utvecklingen av branschstandarder och så vidare. För att ge några exempel på hur vi hörs och syns är:

  • 18 debattartiklar och 44 remissvar har skrivits under året
  • Nästan 1300 följer oss och energidebatten på Twitter
  • Almedalsmanifestet skrevs under av 44 företag
  • Certifieringen Schysst elhandel har sjösatts
  • Elens dag engagerade med över 1200 inlägg på Instagram

Föreningen firar idag ett år och nu blickar vi framåt. Ett av våra mål är att bli Sveriges bästa branschorganisation och snart är det dags att fråga er medlemmar vad ni tycker om vårt arbete. Föreningens första medlemsundersökning skickas ut strax efter ettårskalaset, veckan efter påsk. Vi ser fram emot att få ta del av alla era synpunkter och tankar.