Låt Jobbsprånget bli en språngbräda för fler

Publicerat av: Lisa Hjelm ·

Jobbsprånget är ett av flera praktikinitiativ som visat sig ge goda resultat för att introducera fler nyanlända akademiker till den svenska arbetsmarknaden. Vill ditt företag vara med finns möjlighet att ansöka, senast 15 december.

Jobbsprånget är ett praktikprogram som erbjuder fyra månaders praktik till nyanlända akademiker. Syftet med programmet är att tillvarata kompetensen och påskynda introduktionen till den svenska arbetsmarknaden.

Jobbsprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA och riktar sig till nyanlända akademiker med en högskoleexamen inom teknik, naturvetenskap eller ekonomi. Genom praktiken skapas nya kontakter, förutsättningar för validering av kompetens och en möjlighet att fylla kompetensgap med resurser som idag står utanför arbetsmarknaden.

Att medverka är enkelt och kostnadsfritt:

  • Kontakta Jobbsprånget, så hjälper de dig att lägga upp en annons i sin ansökningsportal.
  • Som arbetsgivare bistår du med handledare under fyra månader, samt genomför rekryteringen av er(a) praktikant(er) i ansökningsportalen.
  • Jobbsprånget bistår varje arbetsgivare med en kontaktperson som stöttar vid behov under hela processen. Stödet omfattar allt från kostnadsfri handledarutbildning till myndighetskontakter avseende praktikanterna.
  • Arbetsgivaren betalar ingen praktiklön. Arbetsförmedlingen ansvarar för praktikantens försäkring och ersättning.

Vill ditt energiföretag delta? Mer information hittar du här.

För medverkan i vårens praktikperiod (februari-maj 2018), behöver Jobbsprånget din annons snarast möjligt, senast 15 december.

Vid frågor kontakta:
Tina Hemlin Käcke
Tekniksprånget/Jobbsprånget
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA
Tel: 08-791 29 70

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se