Vad händer med utredningen Brännheta skatter?

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Den 1 november presenterades utredningen ”Brännheta skatter! Bör avfallsförbränning och utsläpp av kväveoxider från energiproduktion beskattas?” (SOU 2017:83). Utredningen har inte skickats ut på remiss och det verkar heller inte vara på gång. Energiföretagen Sverige har nu samlat allt vi skrivit om utredningen, och en del nytt material för medlemsföretagen att använda, så att det ska bli enkelt att hitta.

- Vi är fortfarande oroade för att utredningen skulle kunna tas vidare till konkreta förslag – även om utredaren inte förordar detta. Därför är det viktigt att fortsätta att informera om konsekvenserna som förslagen skulle kunna innebära för fjärr- och kraftvärmens konkurrenskraft, säger Erik Thornström, ansvarig för skatter och styrmedel på Energiföretagen.

För att underlätta för alla som vill veta mer om utredningen och för medlemmar som vill informera om den har Energiföretagen samlat allt material här.

Där finns även länk till medlemsmaterialet, som har uppdaterats med nya delar. (Du måste logga in som medlem för att nå materialet.)

Bild: Värtaverket i Stockholm. (Stockholm Exergi, fd Fortum Värme)

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Erik Thornström

Erik Thornström

Ansvarig skatter och styrmedel - resurseffektivitet och energianvändning
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 27 08
E-post: erik.thornstrom@energiforetagen.se