Tre nya elhandlare får certifikatet Schysst elhandel

Publicerat av: Eva Rydegran ·

Borås Elhandel, Kalmar Energi och Gislaved Energi går nu att lägga till listan över de elhandelsföretag som är certifierade som schyssta elhandlare.

Att tre nya företag blivit klara med sin certifieringsprocess och därmed fått certifikatet Schysst elhandel innebär att det nu är sammanlagt sju företag som är certifierade.

– Det är bra att se att certifieringarna rullar på och att fler blir klara. Nu är det dags för intresserade elhandelsföretag att sätta fart – dels med tanke på att flera företag är på väg in och så förstås eftersom det numera finns möjlighet för konsumenterna att göra urval i en prisjämförelsesajt baserat på certifieringen, säger Catherine Lillo, ansvarig slutkundsmarknad el.

Det är prisjämförelsesajten Elskling som har lagt till Schysst elhandel i sina jämförelser. På Elsklings sajt jämförs elpriser mellan olika elhandlare och förutom att sortera på pris visas även olika märkningar upp. Som Naturskyddsföreningens märkning Bra miljöval och andra miljömärkningar, och nu alltså även Schysst elhandel.

För er som står i begrepp att börja er certifieringsprocess hos DNVGL eller för er som är intresserade av att anmäla er, finns bra informationssidor på Medlemsportalen. Där kan du läsa om certifieringsprocessen, om de 16 kundlöften som utgör certifieringskriterierna och du kan se en intervju med Dan Grönstedt från DNV GL som talar om hur man bäst förbereder sig.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Catherine Lillo

Catherine Lillo

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 81
E-post: catherine.lillo@energiforetagen.se