Rekryteringskampanj går live!

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Idag startar Energiföretagen Sveriges kampanj som kommer att rulla under våren för att öka antalet sökande och studerande inom energisektorn på yrkeshögskolorna. Som medlemsföretag får du gärna vara med och sprida kampanjen.

Energibranschen står, liksom många andra sektorer, inför en stor utmaning när det handlar om kompetensförsörjning. Branschen behöver växa med både fler personer och med talanger som har en annan typ av kompetens än vad branschen traditionellt har efterfrågat. Därför gör Energiföretagen en kampanj med syfte att fylla studieplatserna riktade mot energibranschen på yrkeshögskolorna runt om i landet.

–  Inom vår sektor är det vedertaget att energibranschen är en superspännande framtidsbransch. Med denna kampanj vill vi visa dem som står utanför energivärlden hur bred, djup, komplex, rolig och intressant energisektorn är, säger Neval Bilici, ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Energiföretagen.

Kampanjen är en i raden av flera aktiviteter som Energiföretagen gör för att hantera utmaningen med kompetensförsörjningen. Kampanjen kommer att gå digitalt på Facebook och Instagram. Läs mer på www.energijobb.se. Vill du vara med och sprida kampanjen?

  1. Dela videon i dina/ditt företags kanaler
  2. Skriv några rader om varför energibranschen är världens bästa bransch
  3. Uppmana att läsa mer på www.energijobb.se
 

Kontakta mig om du vill veta mer

Andreas Lepa

Andreas Lepa

Ansvarig kompetensförsörjningsfrågor
Telefon: 08-677 26 07
Mobil: 0701644407
E-post: andreas.lepa@energiforetagen.se