HEMAB Qraftsamlar kring ledarskap och företagskultur

Publicerat av: Annika Johannesson ·

Qraftsamling är ett återkommande, årslångt förändrings- och ledarprogram som drivs av Energiföretagen Sverige. Den 27–28 augusti samlades årets deltagare hos Härnösand Energi och Miljö, HEMAB, som tillsammans med Ellevio och Göteborg Energi står värdar för träffarna under årets omgång.

Nytt för i år är det omvända mentorskapet, där yngre medarbetare med utländsk bakgrund ska vara mentorer till deltagarna. Syftet är att dessa ska bidra med nya perspektiv och idéer som ifrågasätter normer och strukturer som tas för givna.

Linda Eriksson, Redovisningsansvarig på HEMAB, deltar i programmet för HEMABs räkning:

–Qraftsamling är ett spännande sätt att utveckla nya synsätt på hur det är att jobba som kvinna i energibranschen, säger Linda Eriksson. Att dessutom ha en yngre mentor som med sin bakgrund har andra erfarenheter med sig, ger såklart ett ännu bredare perspektiv på det.

Ledarskap och företagskultur

Varje träff har olika fokusområden och denna gång var det inkluderande ledarskap och företagskultur som stod på agendan.

– Att arbeta med företagskultur och inkluderande ledarskap är så viktigt för utvecklingen av företag idag. Målet är alltid att medarbetarna ska känna hur viktiga de är för verksamheten och att var och en ska känna att hen utifrån sina styrkor och bästa förutsättningar kan, får och vill bidra till en allt bättre verksamhet, säger Lena af Geijerstam Unger, vd HEMAB.

Foto: Julia Erixon

Qraftsamling

Varje omgång av Qraftsamling brukar omfatta omkring fem träffar över ett år. Det huvudsakliga syftet med programmet är att öka hela energibranschens, och de enskilda företagens, förmåga att attrahera och behålla de bästa talangerna oavsett ålder, kön och bakgrund i övrigt. Målet för ’Qraftsamling 2019’ är att öka andelen kvinnliga chefer, kvinnor under 30 år samt medarbetare med utländsk bakgrund.

Läs mer om Qraftsamling.

Här kan du läsa mer om tidigare träffar under året:

Jämställdhet och mångfald på agendan hos Ellevio (juni)

Energiföretagen Sverige ställer sig bakom globalt jämställdhetsinitiativ (mars)

Så kraftsamlar energibranschen för ökad jämställdhet och mångfald (januari) 

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Andreas Lepa

Andreas Lepa

Ansvarig kompetensförsörjningsfrågor
Telefon: 08-677 26 07
Mobil: 0701644407
E-post: andreas.lepa@energiforetagen.se