Två fjärrvärmewebbinarier avslutade den digitala regionmötesvåren

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Energiföretagen Sveriges serie med regionmöteswebbinarier avslutades i förra veckan i fjärrvärmens tecken, med ett webbinarium om fjärrvärmemarknaden och ett webbinarium om fjärvärmeproduktion och bränsle. Och jajemen - du kan spana in dem i efterhand.

Henrik Näsström från Sigholm Tech AB och Daniel Lundqvist från Energiföretagen diskuterar prismodeller på webbinariet Fjärrvärme block 1; Aktuellt marknad.

Energiföretagen är glada över att så många har sett vårens regionmöteswebbinarier – både live och i efterhand! Alla de sju webbinarierna kommer finnas kvar på webben hela sommaren och du hittar dem här. Nedan beskrivs de två fjärrvärmewebbinarierna mer ingående.

Fjärrvärme block 1; Aktuellt marknad

På detta första webbinarium, block 1, fokuserar Erik Thornström och Daniel Lundqvist på hur de nya energikraven i Boverkets byggregler samt ren-energipaketets energieffektiviseringsdirektiv och förnybarhetsdirektiv påverkar fjärrvärmen. Dessutom har Energiföretagen låtit Henrik Näsström vid Sigholm Tech AB göra en studie över vilka prismodeller som används idag, vars resultat presenteras här.
Logga in för att se webbinariet i efterhand.

Fjärrvärme block 2; Aktuellt produktion och bränsle

På detta andra webbinarium, block 2, uppdaterar Erik Thornström och Raziyeh Khodayari dig om påverkansarbetet kring avfallsförbränningsskatten, det aktuella läget för avfall och biobränslen, trenderna de senaste åren, branschens statistik för 2019 och status för genomförandet av hållbarhetskriterierna i svensk lagstiftning.
Logga in för att se webbinariet i efterhand.