Marcus hjälper Energiföretagen med det administrativa

Publicerat av: Kalle Lindholm ·

24-årige Marcus Kringberg har varit en frisk fläkt hos Energiföretagen ända sen den dag han kom i februari i år. Under sin praktik har han hittills hunnit med massor av datorarbete, som är det han trivs bäst med. Alla som anlitat Marcus vet att det går fort, och blir bra. Vi ger ett digert exempel med en skanning av corona-kopplade aktiviteter hos medlemsföretagen.

Marcus skrev själv i sin ansökan att ”När saker intresserar mig har jag ett i det närmaste fotografiskt minne, vilket tillsammans med mitt detaljsinne varit till stor nytta i jobbet. Arbetsuppgifter som passar mig är bland annat testning av olika slag samt administrativa uppgifter såsom ärendehantering, dokumentsortering, posthantering med mera. Jag har lätt för att lära mig nya arbetsuppgifter, så kom gärna med förslag.”

Unika egenskaper

Allt detta har Marcus visat prov på under sin tid hittills hos Energiföretagen. Sedan han kom den 3 februari har uppgifterna avlöst varandra: Flera på Energiföretagen anlitar honom för att få hjälp med sortering av filer, sökning av fakta och möjliga fel på hemsidor med mera. Marcus är snabb och fokuserad som få och ett problem är faktiskt att få arbetsuppgifterna att räcka till.

Nu är inte Marcus vem som helst. Han har högfungerande autism, vilket gör att han ibland behöver hjälp att tolka omvärlden. Där har han hjälp av en personlig assistent på dagarna. Han behöver rullator på kontor och rullstol längre väg på grund av en CP-skada sedan födseln. Marcus är också väldigt social och jobbar gärna i team, men är samtidigt högst självgående.

Genomgång av medlemmarnas webbplatser

Nyligen blev Marcus klar med ett stort jobb som tagit hela april och några dagar in i maj att slutföra. Han fick i uppdrag att beskriva vad medlemsföretagen skriver på sina webbplatser om corona.

I detta dokument ser ni resultatet av Marcus genomgång, som alltså utförts under en begränsad tid och innehåller de företag där han hittade corona-kopplingar.

Några snabba frågor till Marcus

God morgon Marcus, hur genomförde du coronajobbet?

– Jag utgick från en lista över medlemsföretagen. Sedan besökte jag deras webbplatser där jag kollade förstasidor, nyheter och gjorde en sökning på corona.

Det låter som en bra metod, vad har du annars gjort sen du kom till Energiföretagen?

– Mest administrativa uppgifter på datorn. Jag har till exempel sökt igenom vilka som gått olika kurser i det administrativa systemet Trippus. Jag har också arkiverat gamla sidor på webben och jobbat med felsökningar.

Trivs du bra hos Energiföretagen?

– Ja, men jag saknar kontoret väldigt mycket i dessa tider.

Ja, det gör nog många, hur är det att jobba hemifrån?

– Det går bra, man får sina rutiner. Jag tar till exempel två promenader varje dag. Jag hoppas ändå att det här inte blir kvar till vintern, det skulle vara jobbigt.

Vill ni ha hjälp av Marcus?

Vi frågade också om Marcus kan tänka sig att hjälpa andra med arbetsuppgifter liknande dem han haft hittills. Det säger han ja till. Så om något medlemsföretag har behov av hjälp (med reservation för att det inte kan bli hur mycket som helst) så går det bra att höra av sig till Kalle Lindholm – se nedan.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Kalle Lindholm

Kalle Lindholm

Kommunikatör
Enhet: Energisystem
Telefon: 08-677 26 55
E-post: kalle.lindholm@energiforetagen.se