Nio kostnadsfria energiwebbinarier att se i efterhand

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Höstens regionmöten flyttades till webben och transformerades till nio kostnadsfria webbinarier, exklusiva för våra medlemmar. Har du helt missat detta? Då kan du ta del av nödvändiga uppdateringar från våra experter i efterhand!

Höstens program svämmar nästan över av energi. Nu kan du i efterhand få koll på senaste nytt om EBR, vattenkraft, elhandel, vårt säkerhetsarbete samt miljö- och energitillförselfrågor. Vi bjuder även på en genomgång av verksamhetskritiska förändringar på elmarknaden, en omvärldsspaning med Pernilla Winnhed, information om vilket kommunikationsmaterial vi skapar för er medlemmar och om hur höstbudgeten 2020 påverkar branschen. Spanna in webbinarierna nedan.

Se höstens regionwebbinarier i efterhand

Få koll på de senaste EBR-nyheterna
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).
Med hjälp av våra EBR-experter Peter Silverhjärta och Christer Gruber får du koll på det pågående utvecklingsarbetet inom EBR. Här blir du introducerad för Fribe 17, som är en ny webbaserad version av branschens system för mekanisk dimensionering av luftledningar framtaget och lanserat på EBR-e. Du får även koll på EBR-kalkylen som är ett enkelt och intuitivt verktyg för att producera kostnadskalkyler. Dessutom blir det en guidning av EBR på webben!

Vattenkraften i fokus
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).
Vår vattenkraftexpert Johan Bladh och jurist Ingela Lindqvist ger dig koll på beslutet om den nationella planen för omprövning av all svensk vattenkraft till moderna miljövillkor. Du får en inblick i det intensiva arbetet som just nu pågår inom både branschen och på myndighetssidan för att kunna genomföra denna omfattande omprövningsprocess på ett lyckat och effektivt sätt. När vi sätter vattenkraften i fokus får du även koll på andra statliga utredningar som påverkar vattenkraften och information om vad som händer på EU-nivå.

Omvärldsspaning med Pernilla Winnhed
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).

Ta chansen att se Pernilla Winnhed omvärldsspana för sista gången som Energiföretagens Sveriges vd. Var beredd på att bli både informerad och inspirerad. Här får du svar på vilka trender vi kan se framöver och vilka aktuella frågeställningarna som rör energibranschen just nu.

Branschens gemensamma kommunikationsverktyg kommer lastat
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).
Titt som tätt skapar vi på Energiföretagen kommunikationsmaterial och kommunikationsverktyg som du som medlem gärna får grabba tag i och använda dig av. Du hittar allt på vår hemsida – men vi är rädda att du inte hittar dit. Därför tänker vi nu servera dig informationen om materialet på ett silverfat i denna tipsverkstad. Vi introducerar dig för allt från våra filmer och material för lokal kunskapsspridning till vår gedigna budskapsplattform för arbetsgivarprofilering.

Din guide till myndigheternas påverkan på elhandelsföretagen
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).
Mycket händer på elmarknadsområdet! Även den avreglerade elmarknaden påverkas mycket av myndigheter och regleringar. På detta webbinarium går Catherine Lillo, som är ansvarig för slutkundsmarknad el, igenom vad det nya Elmarknadsdirektivet innehåller för Energimarknadsinspektionen och dess uppdrag att bredda Elpriskollens omfattning. Många frågor om elmarknadshubben hänger även i luften. Ska projektet rentav stängas? Ska utvecklingen fortskrida med nuvarande marknadsmodell? Eller ska det utvecklas med sikte mot den mest fundamentala förändringen av alla spelregler – elhandlarcentrisk modell? Vi reder ut läget. Catherine kommer även prata om branschens förtroende och den nystartade arbetsgruppen AG Säljförtroende. Häng med!

Så ska Wattityd göra branschen säkrare
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).

Alla ska komma hem från sitt jobb, varje dag. Det är vad regeringens nollvision om dödsolyckor på arbetsplatsen säger och det är även vad vårt projekt Wattityd ytterst står för. Det är allas ansvar att säkra tillgång till rätt kunskap och att skapa en kultur med rätt inställning till arbete med el. ”Av branschen – för branschen” är en bra sammanfattning av Wattityd-andan. Därför uppmanar vi er som finns i alla delar av kedjan, från utbildning till det konkreta jobbet att delta på detta webbinarium.

Hur påverkar höstbudgeten 2020 energibranschen?
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).

Den 21 september lämnar regeringen budgetpropositionen för 2021 till riksdagen, som kommer påverka energibranschen ur ett ekonomiskt perspektiv. Vår expert på skatter och styrmedel, Erik Thornström, tar dig igenom detta heta ämne som kommer påverka skatterna, styrmedlen och stimulanspaketen för nästa år. 

Senaste nytt inom miljö- och energitillförselfrågor
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).
Hur går det med genomförandet av hållbarhetskriterierna i svensk lagstiftning? Vad händer i avfalls- och plastfrågan just nu? Och hur kan vi få till cirkulära materialflöden? Raziyeh Khodayari, vår expert på miljö, hållbarhet, energitillförsel och energiaskor, reder ut frågorna ovan och mer därtill.

Verksamhetskritiska förändringar på elmarknaden – är du redo?
Se webbinariet i efterhand (inloggning krävs).

Vilka förändringar står elmarknaden inför kopplat till Ren energipaketets elmarknadsdirektiv och den kommande propositionen? På detta viktiga webbinarium reder våra experter Catherine Lillo och Per Wikström ut just det. Energiföretagen Sverige har genomfört möten med departementet angående Ren energipaketets elmarknadsdirektiv och propositionen som väntas komma i höst. Om propositionen har hunnit komma innan webbinariet sänds går vi igenom den under webbinariet. I annat fall fokuserar vi på inriktningen och de inkomna remissvaren som en vägledning till framtiden.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se