Halvlek för regionmöteswebbinarierna

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Nu har fem av höstens totalt elva regionmöteswebbinarier sänts. Ni har kunnat se Pernilla Winnheds omvärldsspaning och webbinarier om EBR, vattenkraft, kommunikation och elhandel. Kanske har du missat något av webbinarierna du egentligen hade velat se? Då kan du se dem i efterhand!

Höstens regionmöten har flyttat till webben och transformerats till elva kostnadsfria webbinarier under sex onsdagar i rad. Här får du som medlem nödvändiga uppdateringar från våra experter om allt från vägen framåt för branschen efter corona till utvecklingen inom elmarknadsdirektivet och aktuellt inom energitillförsel och energiaskor. Webbinarierna är endast till för våra medlemmar.

Fem redan sända webbinarier, som du nu kan se i efterhand!

Omvärldsspaning med Pernilla Winnhed (inloggning krävs).
Ta chansen att se Pernilla Winnhed omvärldsspana för sista gången som Energiföretagens Sveriges vd. Var beredd på att bli både informerad och inspirerad. Här får du svar på vilka trender vi kan se framöver och vilka aktuella frågeställningarna som rör energibranschen just nu.

Få koll på de senaste EBR-nyheterna (inloggning krävs).
Med hjälp av våra EBR-experter Peter Silverhjärta och Christer Gruber får du koll på det pågående utvecklingsarbetet inom EBR. Här blir du introducerad för Fribe 17, som är en ny webbaserad version av branschens system för mekanisk dimensionering av luftledningar framtaget och lanserat på EBR-e. Du får även koll på EBR-kalkylen som är ett enkelt och intuitivt verktyg för att producera kostnadskalkyler. Dessutom blir det en guidning av EBR på webben!

Vattenkraften i fokus (inloggning krävs).
Vår vattenkraftexpert Johan Bladh och jurist Ingela Lindqvist ger dig koll på beslutet om den nationella planen för omprövning av all svensk vattenkraft till moderna miljövillkor. Du får en inblick i det intensiva arbetet som just nu pågår inom både branschen och på myndighetssidan för att kunna genomföra denna omfattande omprövningsprocess på ett lyckat och effektivt sätt. När vi sätter vattenkraften i fokus får du även koll på andra statliga utredningar som påverkar vattenkraften och information om vad som händer på EU-nivå.

Branschens gemensamma kommunikationsverktyg kommer lastat (inloggning krävs).
Titt som tätt skapar vi på Energiföretagen kommunikationsmaterial och kommunikationsverktyg som du som medlem gärna får grabba tag i och använda dig av. Du hittar allt på vår hemsida – men vi är rädda att du inte hittar dit. Därför tänker vi nu servera dig informationen om materialet på ett silverfat i denna tipsverkstad. Vi introducerar dig för allt från våra filmer och material för lokal kunskapsspridning till vår gedigna budskapsplattform för arbetsgivarprofilering.

Din guide till myndigheternas påverkan på elhandelsföretagen (inloggning krävs).
Mycket händer på elmarknadsområdet! Även den avreglerade elmarknaden påverkas mycket av myndigheter och regleringar. På detta webbinarium går Catherine Lillo, som är ansvarig för slutkundsmarknad el, igenom vad det nya Elmarknadsdirektivet innehåller för Energimarknadsinspektionen och dess uppdrag att bredda Elpriskollens omfattning. Många frågor om elmarknadshubben hänger även i luften. Ska projektet rentav stängas? Ska utvecklingen fortskrida med nuvarande marknadsmodell? Eller ska det utvecklas med sikte mot den mest fundamentala förändringen av alla spelregler – elhandlarcentrisk modell? Vi reder ut läget. Catherine kommer även prata om branschens förtroende och den nystartade arbetsgruppen AG Säljförtroende. Häng med!

Fler regionmöteswebbinarier under tre onsdagar framöver

De tre närmsta veckorna kommer vi sända ytterligare sex regionmöteswebbinarier. Ni hittar information om dem här.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Lisa Hjelm

Lisa Hjelm

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 54
E-post: lisa.hjelm@energiforetagen.se