Webbinarium om fåglar och kraftledningar

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Den 9 februari presenteras forskaren Richard Ottvalls färska rapport om hur fåglar kan påverkas av kraftledningar på Energiföretagens webbinarium på ämnet. Deltagarna kommer även få ta del av en analys av återfynd av döda ringmärkta fåglar som hittats vid kraftledningar på detta kostnadsfria webbinarium.

På det kostnadsfria webbinariet den 9 februari, klockan 11.00-12.00, får du en kunskapsuppdatering av aktuell vetenskap på vilka sätt fåglar kan påverkas av kraftledningar. Forskaren och fågelexperten Richard Ottvall presenterar en syntesrapport med samlad kunskap som han har färdigställt under 2020 tillsammans med Martin Green på Svensk Fågeltaxering/Lunds universitet. Duon har tidigare arbetat inom Vindvalsprojektet och syntesrapporterna om vindkraft och fåglar.

På webbinariet medverkar även professor Thord Fransson, forskare från Naturhistoriska riksmuseet, som presenterar en analys av återfynd av döda ringmärkta fåglar som hittats vid kraftledningar från 1990 till idag. Henri Engström från Naturvårdsverket kommer att inleda webbinariet.

Anmäl dig till det kostnadsfria webbinariet nu.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Ingela Lindqvist

Ingela Lindqvist

Jurist
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 25 01
E-post: ingela.lindqvist@energiforetagen.se