Vi välkomnar två nya spännande medlemsföretag

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Branschorganisationen Energiföretagen Sverige växer. Vi hälsar nu stolt de två nya medlemsföretagen European Energy Sverige och Recharge Sweden välkomna till energigemenskapen. Idag är vi hela 427 medlemsföretag som tillsammans arbetar mot ett fossilfritt Sverige samtidigt som vi ger Sverige energi varje sekund, året runt.

Den 10 november beviljade Energiföretagen Sveriges styrelse två nya medlemsföretag. Vi är glada och stolta att kunna välkomna European Energy Sverige AB och Recharge Sweden AB till branschorganisationen! European Energy Sverige bygger och driver vind- och solparker. En av anledningarna till att de går med i branschorganisationen är behovet av ett unisont påverkansarbete för att Sverige ska lyckas med den gröna omställningen.

”Energiföretagen Sverige lyckas representera hela branschen med trovärdighet, bredd och kompetens. Vi upplever att organisationen har stärkt sin expertis och intensitet på området förnybar energi, där vi verkar. För att klara den gröna omställningen behöver branschen enas kring gemensamma ståndpunkter och driva ett unisont påverkansarbete”, säger Peter Braun, chef för projektutveckling i Sverige, Norge och Finland på European Energy.

Vi är glada att även kunna välkomna Recharge Sweden till branschorganisationen. De utvecklar och driver laddstationer för elfordon och värdesätter särskilt Energiföretagens möjlighet att driva debatt i flera viktiga frågor.

”Recharge har valt att bli medlemmar för att Energiföretagen har möjlighet att stötta branschen och driva debatt i övergripande frågor som reglering, tekniska och marknadsmässiga förutsättningar och arbete med branschstandarder. Den aktuella förstudien om elbilsladdning blir ett riktigt intressant avstamp inför de kommande åren”, säger Maria Brant, Head of Recharge Sweden.

En lista över alla Energiföretagens medlemsföretag hittar du på vår hemsida.

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Anders Karmehed

Anders Karmehed

Regionchef Syd
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 044-121318
E-post: anders.karmehed@energiforetagen.se

Catherine Lillo

Catherine Lillo

Regionchef Mitt
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 08-677 26 81
E-post: catherine.lillo@energiforetagen.se

Efwa Nilsson

Efwa Nilsson

Regionchef Väst
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0500-78 90 30
E-post: efwa.nilsson@energiforetagen.se

Mats Andersson

Mats Andersson

Regionchef Nord
Enhet: Stab och medlemsdialog
Telefon: 0910-76 14 80
E-post: mats.andersson@energiforetagen.se