Beställ övningsguiden som ska förbättra utrikesföddas yrkessvenska

Publicerat av: Julia Hörnell ·

Hur stöttar ditt energiföretag utlandsfödda medarbetare som behöver förbättra sin yrkessvenska? Med vår nya kostnadsfria, enkla och tillgängliga guide ”Ta kontakt” blir det lite lättare med språkutvecklingen på jobbet. Som medlem beställer du kostnadsfritt så många exemplar du vill!

Beställ övningsguiden Ta kontakt! (Psst, det är kostnadsfritt för medlemsföretag.)

Vilket stöd erbjuds praktikanter och nyanställda som en del av introduktionen hos er? Och vilket stöd erbjuds för att underlätta specifikt för utrikesfödda som är nya på svensk arbetsmarknad och behöver förbättra sin yrkessvenska såväl få koll på arbetsplatskulturen på just ert företag?

Arbetsplatsen är en nyckel till språket och därför har LYS Förlag tagit fram Ta kontakt – arbeta språkutvecklande i energibranschen. Det är en övningsguide till kommunikation, interaktion och inkludering mellan nya och gamla medarbetare i branschen och används vid introduktion av kollegor som är andraspråkstalare. Guiden är fylld av övningar, diskussionsfrågor, quiz och tips och gör nedslag i det typiska arbetsplatsspråket, fikasituationer och hur vi pratar säkerhet i branschen. Övningsguiden vänder sig till energiföretag som vill ha praktiskt material för att kunna ge en bra och språkutvecklande introduktion.

Övningar för att undvika språkliga missförstånd

”I Ta kontakt finns övningar som välkomnar och inkluderar nya medarbetare och ger oss möjlighet att redan från början prata om förväntningar och på så sätt undvika språkliga missförstånd. Att kommunikationen funkar är allas ansvar – och då behöver vi Ta kontakt med varandra!”, säger Elin Fellers, projektkoordinator välutbildade nyanlända på Energiföretagen Sverige

Det är kostnadsfritt att beställa Ta kontakt för dig som arbetar på ett av våra medlemsföretag. Beställ övningsguidenTa kontakt här!

 

Kontakta mig om du vill veta mer

Elin Fellers

Elin Fellers

Projektkoordinator välutbildade nyanlända
Enhet: Politik och kommunikation
Telefon: 08-677 26 93
Mobil: 0701-64 44 47
E-post: elin.fellers@energiforetagen.se